Suriyeli Tıp Öğrencisi Kardeşler Ülkelerindeki Acılara "Merhem" Olmak İstiyor

Suriyeli Tıp Öğrencisi Kardeşler Ülkelerindeki Acılara "Merhem" Olmak İstiyor
KTO Karatay Üniversitesinde tam burslu tıp eğitimi alan Suriyeli Ela ve Abdülkerim Karaahmet kardeşler, ülkelerindeki mağdur ve mazlumların yaralarını sarmak için bir an önce mesleğe atılmayı hedefliyor- Ela Karaahmet: "İnşallah mezun olduktan sonra karde

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinde tam burslu olarak tıp eğitimi alan Suriyeli Ela ve Abdülkerim Karaahmet kardeşler, bir an önce mesleğe atılarak ülkelerindeki acılara "merhem" olmak istiyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yaklaşık 5 yıl önce Konya'ya sığınan Suriyeli Karaahmet ailesinin çocukları, dört dil bilen 22 yaşındaki Ela ile iki dil bilen 19 yaşındaki Abdülkerim, okuma azmiyle görenlerin dikkatini çekiyor.

Küçük yaşlarında oyunlarında hep "doktor" rolü alan Ela ve Abdülkerim kardeşlerin, ülkelerindeki iç savaşla beraber tıp eğitimi alma düşünceleri daha da pekişti. Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen sığındıkları Türkiye'de lise eğitimini tamamlayan Suriyeli kardeşler, KTO Karatay Üniversitesinde yüzde yüz burslu olarak tıp fakültesini kazandı.

Hayallerini gerçekleştirmek adına savaşa ve yaşadıkları acılara inat derslerine dört elle sarılan üniversite 1. sınıf öğrencileri Ela ve Abdülkerim kardeşler, mağdur ve mazlumların yaralarını sarmak için bir an önce mesleklerini ellerine almak istiyor.

- "Hayallerim yerle bir oldu"

Suriyeli kardeşlerden Ela Karaahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de okurken çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Lise eğitimini bitirmesinin ardından ülkelerinde iç savaşın başladığını belirten Ela Karaahmet, "Suriye'de eğitimime devam etmeyi çok istiyordum ancak okumayı bırakın yaşamak bile lüks olmuştu. Ailem, Türkiye'ye sığınmamız gerektiğini söyledi. Bunu duyduğum andan itibaren eğitim sürecimi tamamlayamayacağımı düşündüğüm için hayallerim yerle bir olmuştu. Üniversiteyi okuyamayacağımı düşünerek çok üzülüyordum." diye konuştu.

Karaahmet, Türkiye'ye gelmesinin ardından eğitimine devam etmeyi istediğini ailesine söylediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ailem, üniversite okumam için bana destek oldu. Tıp okumayı çok istiyordum. Bunun için üniversitelere başvurdum. KTO Karatay Üniversitesinde kardeşimle beraber tam burslu eğitim imkanı kazandık. Şu an birinci sınıftayız. Çok zorluk çektik ama eğitimime başlayınca kötü günleri geride bıraktık. Şu anda çok memnunum. Her şey istediğim gibi devam ediyor. Doktor olup, ülkemde acı ve sıkıntı çekenlere yardımcı olmak istiyorum. İnşallah mezun olduktan sonra kardeşimle beraber Suriye'ye gitmek ve oradaki insanlara hizmet etmek istiyorum."

- "Savaşta en çok doktorlara ihtiyaç var"

Kardeşlerden Abdülkerim Karaahmet ise Suriye'de çok iyi bir yaşantıları olduğunu, mahallesini ve arkadaşlarını çok özlediğini dile getirdi.

Ortaokulu bitirmesinin ardından ülkelerinde iç savaş çıktığını dile getiren Karaahmet, "Lise eğitimimi Türkiye'de tamamladım. Başta biraz zorluk çektim ama zamanla alıştım. Ablam gibi küçükken doktor olmayı çok istiyordum. Savaşta insanların en çok doktorlara ihtiyacı var. Eğitimimi tamamladıktan sonra Suriye'deki yaşayanlara ve bölge halkına yardımcı olmak istiyorum. İnşallah Allah bu görevi yapmamda bana yardımcı olur." ifadelerini kullandı.

- "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz"

Kendilerine kucak açan Türkiye'ye şükran borçlu olduklarını anlatan Karaahmet, şunları kaydetti:

"Bize Türkiye'ye gelme fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Onu çok seviyorum ve görüşmeyi çok istiyorum. İnşallah Rabbim görüşmeyi nasip eder. Onunla muhabbet etmek ve nasihatlarını almak istiyorum. Nasıl bir lider olduğunu anlamak istiyorum. İnşallah bu fırsatı bize verir ve ona yüz yüze teşekkür ederiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.