Suriyelilere yönelik mesleki ve teknik eğitim kursları

Suriyelilere yönelik mesleki ve teknik eğitim kursları
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Harran Kaymakamlığınca düzenlenen kaynakçılık kursunu tamamlayan Suriyelilere sertifikaları verildi- ILO Türkiye Direktörü Özcan:- "Burada en önemli husus, çalıştığınız işlerin insan onuruna uygun olmasıdır"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki konteyner kentte kalan 28 Suriyeli, kaynakçılık sertifikalarını aldı.

Kaymakam Temel Ayca, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yabancıların Çalışma İzinleri Daire Başkanı Muharrem Gözüküçük ve beraberindekiler, Süleyman Demirel Çok Programlı Lisesi Atölyesi'nde Suriyelilerin eğitim aldığı kaynakçılık kursunu ziyaret etti.

Burada incelemelerde bulunan heyet, eğitim alan Suriyelilerle sohbet etti. Heyet, daha sonra eğitimlerini tamamlayan Suriyeliler için düzenlenen sertifika dağıtım törenine katıldı.

Kaymakam Ayca, törende yaptığı konuşmada, kursun güzel bir çalışmanın başlangıcı olduğunu ve talepler son bulana kadar devam edeceğini söyledi.

İstek gelmesi durumunda farklı kurslar açabileceklerini belirten Ayca, eğitimi başarıyla tamamlayan Suriyelileri tebrik etti.

ILO Türkiye Direktörü Özcan da örgüt olarak tüm dünyada insanlık dışı iş kavramını yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Suriyelilerin ülkelerindeki savaştın kaçarak Türkiye'ye sığınmak zorunda kıldığını ifade eden Özcan, şöyle dedi:

"Türkiye'de bulunduğunuz süre içerisinde belki bundan sonra çalışmak isteyeceksiniz, çalışmaya başlayacaksanız ya da şu anda çalışıyorsunuz. Burada en önemli husus çalıştığınız işlerin insan onuruna uygun olmasıdır. Öyle olmalı ki bizler, sizler ailemiz, çocuklarımız için insana yakışır bir hayat kuralım. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri kendimiz geliştirerek, çalışma becerilerimizi artırarak güzel bir iş kurabiliriz. Biz de bu yüzden sizlerin kaynakçılık alanında iş gücünü ihtiyaç olduğunu tespit ettik ve bu kursu açtık. İnşallah bu kursu bitirdikten sonra daha güzel iş bulma fırsatı bulacaksanız."

Konuşmaların ardından 28 Suriyeli kursiyere sertifikası verildi.

Suriyelilere yönelik mesleki ve teknik eğitim kursları

Suriyelilere yönelik mesleki ve teknik eğitim kursları

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.