Sürücünün tutuklu yargılanması talebi

Sürücünün tutuklu yargılanması talebi
İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu düğününe 10 gün kala teyzesi ile yaşamını yitiren Ecem Haliloğlu'nun ailesinin 13. Ağır Ceza Mahkemesine sürücünün tutuklu yargılanması için yaptığı itiraz, usül yönünden kabul edilmed

İZMİR (AA) - İzmir'de, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu düğününe 10 gün kala teyzesi ile yaşamını yitiren Ecem Haliloğlu'nun ailesinin, sürücünün tutuklu yargılanması için 13. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz reddedildi.

Ecem Haliloğlu (26) ve teyzesi Lütfiye Yurdaer'in (60) 10 Ağustos'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolun karşısına geçmek isterken N.D. yönetimindeki 06 DM 4333 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan adli süreç devam ediyor.

Kazanın ardından kaçan N.D'nin 3 ay 3 gün sonra Ankara'da teslim olması ve nöbetçi mahkemede ifade verdikten sonra salıverilmesi üzerine Ecem Haliloğlu ve teyzesi Lüftiye Yurdaer'in ailesi hukuki mücadele başlattı.

12. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan "sürücünün tutuklu yargılanması" başvurusunun reddedilmesinin ardından konuyu üst mahkemeye taşıyan ailenin bu talebi kabul edilmedi.

İtirazı değerlendiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sürücünün tutuklu yargılanması için yapılan itirazı, "inceleme yetkisi" bulunmadığı gerekçesiyle usülden reddetti.

Kazayla ilgili ilk duruşma 30 Ocak'ta 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesinde 10 Ağustos'ta, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan Lütfiye Yurdaer ve yeğeni Ecem Haliloğlu, 06 DM 4333 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra kaçan ve müteahhitlik yaptığı öğrenilen N.D, olaydan 3 ay 3 gün sonra Ankara'da teslim olduktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.