Suşehri'nde "İşbaşı Eğitim Programı" bilgilendirme toplantısı

Suşehri'nde "İşbaşı Eğitim Programı" bilgilendirme toplantısı
SİVAS (AA) - Sivas’ın Suşehri ilçesinde "İşbaşı Eğitim Programı" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Belediye konferans salonunda, İlçe...

SİVAS (AA) - Sivas’ın Suşehri ilçesinde "İşbaşı Eğitim Programı" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye konferans salonunda, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İl Müdürü Nurettin Köksal, İŞKUR'un çalışmaları ve esnafa sağladığı olanaklar hakkında bilgi verdi.

Programının, en az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda uygulanabildiğini aktaran Köksal, "İş verenler ile iş arayanlara daha etkin hizmet sunabilmek için çalışıyoruz. Bunun için de siz esnafımızdan isteğimiz bizim üzerimizden büyüyün. Büyürken de emin adımlarla gidin." dedi.

İŞKUR vasıtasıyla işe giren eleman denetimlerinin kendileri tarafından yapıldığını anımsatan Köksal, "Her elemanı çalıştığı yerde denetliyoruz. Bununla ilgili farlı bir tablo ile karşılaşmamız halinde ağır yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. O yüzden bu teşvikleri iyi kullanın. İş başı eğitim programı kapsamda işe giren elemanları 4 veya 11 ay süreyle çalıştırıyoruz. Maaş ve sigortası İŞKUR tarafından karşılanıyor. Fakat yatırılan sigortalar iş kazası sigortası kapsamında yer alıyor." ifadesini kullandı.

Toplantıya, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Karakaya ve bazı esnaflar katıldı.

Suşehri'nde "İşbaşı Eğitim Programı" bilgilendirme toplantısı

Suşehri'nde "İşbaşı Eğitim Programı" bilgilendirme toplantısı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.