"Suskunlar Kapısı"nın ilk temsili yapıldı

"Suskunlar Kapısı"nın ilk temsili yapıldı
Yönetmenliğini Tomris Çetinel'in yaptığı oyunun ilk temsili Alanya'da sahnelendi

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde, yönetmenliğini Tomris Çetinel'in yaptığı "Suskunlar Kapısı" (Bab'ı Hamüşan) adlı oyununun ilk temsili gerçekleştirildi.

Yönetmen Çetinel, Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen oyunun ilk temsilinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'da iki yıl içinde Türk ve dünya edebiyatından çok sayıda eseri seyirci ile buluşturduklarını söyledi.

Türkiye'nin pek çok ilinde amatör tiyatroların bulunduğunu hatırlatan Tomris Çetinel, "Profesyonel tiyatronun olduğu il çok azdır. Ama Alanya'da ilçeye yakışan bir tiyatro var." dedi.

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ise Türk ve dünya edebiyat tarihinin en büyük isimlerinden Hazreti Mevlana'nın ve Şems'in hayatından kesitler sunan "Suskunlar Kapısı" oyununu Alanya'da sanatseverlerle buluşturacak olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Belediye olarak bu yıl ikinci oyunlarını sahneye koyacaklarını ifade eden Çinal, sanatseverleri cuma ve cumartesi günü sergilenecek oyuna davet etti.

Cem Günen tarafından yazılan oyunun dekor tasarımı Hakan Özdemir, kostümleri ise Süleyman ve Vacide Geleş imzası taşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.