Susuz kaldılar

Susuz kaldılar
Konya merkeze 14 kilometre uzaklıktaki Tatköy Mahallesi sakinleri yaklaşık 30 gündür su sıkıntısı çekiyor

Kendi imkânları ile komşu köylerden ve dağlardan bidonlar ile su getiren Tatköylüler, sorunun en kısa sürede çözülmesi için yetkililerden destek bekliyor.

Konya merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Tatköy Mahallesi bir aydır su sıkıntısı yaşıyor. Bir aydır her işlerinin aksadığını ve susuzluk nedeniyle abdest almakta bile zorlandıklarını belirten mahalleliler uzun zamandır bulunamayan çözüm için ise yetkililerden yardım bekliyorlar.  Mahalle sakinlerinden Hüseyin Ertaş, “Tatköy Mahalle sakinleri olarak içme ve sulama suyu bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Mahallemizin büyümesinden dolayı su temininde büyük sıkıntı yaşanıyor. Köyümüze ait suyun bir kısmı Sille’ye gidiyor. Su Sille’ye verilecek ise de eşit şartlarda verilmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇEKTİĞİMİZ EZİYETİ GÖRÜN

Su sıkıntısı nedeniyle maddi kayıp da yaşadıklarını vurgulayan Hamza Akkese ise, “Tüm fide ve fidanlarımız kurudu. Artık KOSKİ bu duruma bir çözüm bulmalı. Önümüzde bizi çok sıcak günler bekliyor. Bu sorun bir an önce çözülmezse maddi kayıplarımız daha da artacak. Su ihtiyacımızı eşeklerle ve bidonlarla gidip komşu köyler ve dağlardan getiriyoruz. Artık biri çektiğimiz bu eziyeti görsün” diye konuştu. İsmini açıklamak istemeyen bir mahalle sakini ise, “Yaşadığımız sıkıntıları gördünüz. Namaz kılmak için abdest bile alamıyoruz. Maalesef çeşmelerden bir damla su akmıyor. Vatandaş köye 15 kilometre uzaklıktaki Yassıören mevkisinden onca yolu katederek içmek ve yemeklerde kullanmak için su getiriyor. Yetkililerden, siyasilerden destek bekliyoruz. Oy zamanı gelince köyden çıkmayan ama sonrasında selam bile vermeyenler bu yaşadıklarımızı görsün. Bu köyde tam 40 gündür su yok” dedi.

SUYUN DEBİSİ DÜŞTÜ

Öte yandan Büyükşehir ve KOSKİ yetkilileri ise herhangi bir teknik arızanın söz konusu olmadığını ve sorunun tamamen doğa olayı kaynaklı olduğunu ifade ederek, çözüm için olağanüstü gayret sarf edildiğini vurguladılar. Sarayköy ve Tatköy tarafındaki kuyuların debisinin 4’te 1’e kadar düştüğünü ifade eden yetkililer, sisteme yeni su kaynağı ekleyebilmek adına gece gündüz çalıştıklarını ifade ettiler. (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.