Süt fiyatı kişiye göre değişiyor! Asgari ücretliye 70 memura 100 lira

Süt fiyatı kişiye göre değişiyor! Asgari ücretliye 70 memura 100 lira
Yozgat'ta yaşayan besici Üzeyir Koç, kentte ortalama 100 liradan satılan 5 litre sütü müşterilerinin gelir durumuna göre emeklilere 60, asgari ücretlilere 70, memura ise 100 liradan satıyor.

Yozgat'ta yaşayan besici Üzeyir Koç, kentte ortalama 100 liradan satılan 5 litre sütü müşterilerinin gelir durumuna göre emeklilere 60, asgari ücretlilere 70, memura ise 100 liradan satıyor.

Yozgat'ın Kuşçu köyünde besicilikle geçimini sağlayan Üzeyir Koç, 24 yıldır geçimini çiğ süt satarak elde ediyor.. Mandırasında günlük 60 kilogram süt elde eden Koç, ürettiği sütü şehre getirerek müşterilerinin isteklerini karşılıyor. Aracıyla mahalle mahalle dolaşıp evlere süt veren Koç, müşterilerinin ekonomik hallerini göz önüne alıyor. Koç, 100 liradan satılan 5 litre sütü gelir düzeyi düşük olan bazı müşterilerine uygun rakamdan satıyor. Emekli müşterilerine 60, asgari ücretli müşterilerine 70 liradan süt veren Koç, memur olan müşterilerine ise sütü 100 liradan satıyor. Koç, günlük müşterilerinin hem süt ihtiyacını karşılıyor hem de hayır dualarını alarak gönül kazanıyor.

iha-20240211aw139382-2.jpg

HER GÜN 60 KİLOGRAM SÜT ALIYORUM

Son zamanlarda yaşanan zamların sonrasında müşterilerinin de ekonomik durumunu göz ardı etmek zorunda olduğu için böyle bir çalışma pozisyonuna başvurduğunu söyleyen Üzeyir Koç, "24 yıldır hayvancılıkla kazanç sağlıyorum. Vatandaşların süt ihtiyacını karşılıyorum. Yozgat'ta devamlı süt verdiğim müşterilerim var, onlara süt getiriyorum. Sütten de çok memnunlar. Emekli müşterime indirim gerçekleştiriyorum onlara sütü 60 liraya veriyorum, asgari ücretlilere de 70 liraya veriyorum. Normal de 5 litre sütü 100 liradan satıyorum ama ben vatandaşın alım gücüne göre rakamları belirliyorum. Rakamları böyle oynamam mecburiyetten meydana geldi, halk süt alamıyordu, tutarları ona göre belirledik. Şimdi herkes mutlu, sütten de memnun kalıyorlar. Rakamlar kurtarmıyor ama mecbur bu işi yapıyorum. Maliyetler çok pahalı, yem fiyatları çok yüksek, halkımıza destek olmak istiyorum onun için de süte talep çok oluyor. Köyde 15 hayvanım var, günlük 50-60 kilogram süt alıyorum. Buraya gelip vatandaşlara satıyorum" dedi.

HİZMET YAPIYOR

Müşterilerden Talip Yılmaz ise kendilerine sunduğu bu uygulamadan memnun kaldıklarını ifade ederek, "Yılardır ondan süt alırım, sütü de çok iyi. Kendisi de bu konuda bize yardımcı oluyor. Ekonomik durumumuzu söylediğimizde 100 liranın altında sütü bizlere sunuyor. Fedakarlık yapıyor gerçekten. İnsanların alım gücü düşük olduğu için sütü bu rakamlara veriyor, kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.