Süt üreticilerinin sorunları Acilen Çözülmeli

Süt üreticilerinin sorunları Acilen Çözülmeli
Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca yaptığı açıklamada girdi maliyetlerinin artmasından dolayı süt üreticilerinin zorlandığını dile getirerek, ayakta kalması için iktidardan süt üreticilerinin sorunlarının çözümünü istedi.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca yaptığı açıklamada girdi maliyetlerinin artmasından dolayı süt üreticilerinin zorlandığını dile getirerek, ayakta kalması için iktidardan süt üreticilerinin sorunlarının çözümünü istedi. Gıda arzının sürdürülebilirliğinin toplumların sağlığı ve geleceği açısından öneminin büyük olduğunu Karaca, “Konya çiğ süt üretimi ve işlenmiş süt üretiminde ülkemizin en önemli üretim merkezlerindendir. Fakat son dönemlerde girdi maliyetlerinin artması üreticilerimizi zor duruma düşürmüştür. Bugün çiftçilerimiz artan maliyetlerden dolayı kredi ile ayakta kalmaya çalışmaktadır. Sektörde en önemli girdi maliyetleri olan yem ve enerji fiyatları ile diğer girdi maliyetleri artarken süt fiyatlarının artmaması üreticilerimizi zor duruma düşürmektedir. Süt üreticilerimizin ayakta kalması için Bakanlık sektöre yönelik sübvansiyonları artırmalıdır. Yetkilileri en kısa zamanda süt üreticilerimizin bu sorununu çözmek için harekete geçmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.