Süt ve yoğurtta yeni dönem: Resmi Gazete'de yayımlandı!
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bazı süt ve yoğurt ürünleri 500 gramdan büyük ambalajlarda satışa sunulamayacak.
10 Şubat tarihli Resmi Gazete'de "Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğinde" düzenlemeye gidildi.
Yapılan değişikliğin 'taklit ve tağşişi engellenmek' ve 'tüketicilerin yanıltılmasını önlemek' maksadıyla olduğu belirtildi.
Yapılan değişikliğe göre, ısıl işlem görmüş fermente süt ürünleri, aromalı-çeşnili yoğurt ve aromalı-çeşnili süzme yoğurtların 500 gramdan büyük paketlerde satışı raflardan kaldırıldı.
Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca en fazla ne kadar olacağına ilişkin düzenlemede, aşağıdaki ifadelere yer verildi;
Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik
mikroorganizma sayısı raf ömrü boyunca en fazla 10 (2) kob/gr olmalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.