Suudi Arabistan-Türkiye İş İmkanları Forumu

Suudi Arabistan-Türkiye İş İmkanları Forumu
Suudi Arabistanlı iş adamları, forumda imzalanan ticari ve ekonomik anlaşmalardan memnuniyetlerini dile getirdi

İSTANBUL (AA) - Suudi Arabistanlı iş adamları, İstanbul'da düzenlenen Suudi Arabistan-Türkiye İş İmkanları Forumu’nda iki ülke arasında imzalanan ticari ve ekonomik anlaşmalar nedeniyle duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.

Genel ticaret ve taahhütler alanlarında faaliyet gösteren İmad şirketinin İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman ed-Duheym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan-Türkiye ilişkilerinde görünür ölçüde iyileşmenin yaşandığını belirterek, karşılıklı ziyaretlerin iki ülke arasında güçlü bir bağ oluşturduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerinin daha da gelişmesini beklediklerini kaydeden Duheym, yatırım için Türkiye’yi güvenli ülke olarak gördüklerini söyledi.

Duheym, şirketinin 11 bin metrekare alanında konut projesi imzaladığını dile getirerek, diğer Suudi Arabistanlı firmaların da üretim, ihracat ve emlak alanlarında çeşitli anlaşmalar imzaladığına dikkati çekti.

Pazarlama alanında faaliyet gösteren El-Cim el-Ula şirketinin genel müdürü Ömer el-Casir de Riyad ile Ankara arasındaki ilişkilerin özel bir dönemden geçtiğini dile getirerek, Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye ihracatı, Türkiye’den de Suudi Arabistan’a ithalatı artıracak ortamı bulduklarına değindi.

Suudi Arabistan’da bazı Türk ürünlerinin distribütörleri olduklarını anlatan Casir, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini vurguladı.

Çeşitli ticari ve sanayi alanlarda faaliyet gösteren El-Hureyyif şirketinin pazarlama müdürü Fahd el-Cedan da ülkesi ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmaların yatırımı artırmak için teşvik niteliğinde olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.