Suudi Arabistan'ın tanınmış alimlerinden Karni'ye düzenlenen saldırı

Suudi Arabistan'ın tanınmış alimlerinden Karni'ye düzenlenen saldırı
Suudi Arabistan'ın Manila Büyükelçiliği:- "Filipinler güvenlik güçleri ile çatışmaya giren saldırgan öldürüldü"- Dünya Müslüman Alimler Birliği Karni'ye saldırıyı kınadı

MANİLA (AA) - Suudi Arabistan'ın tanınmış alimlerinden Şeyh Aid el-Karni'yi Filipinler'de yaralayan saldırganın güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğü bildirildi.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan'ın Manila Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Zamboanga kentinde verdiği bir konferansın ardından araç içerisinde bulunduğu sırada Karni ile beraberindeki kişilere ateş açıldığı kaydedildi.

Saldırganlardan birinin yakın mesafeden birkaç el ateş etmesi sonucu Karni'nin kolundan yaralandığı ifade edilen açıklamada, güvenlik güçleri ile çatışmaya giren saldırganın öldürüldüğü, Karni'nin Zamboanga kentindeki bir hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Bu arada, Dünya Müslüman Alimler Birliği, yazılı bir açıklama yaparak Karni'ye düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Açıklamada, birliğin genel sekreteri Ali Karadaği'nin, "Bu suikast, terör ve suç eylemidir" ifadesini kullandığı belirtildi.

Hadis alanında doktorası bulunan Suudi Arabistanlı Karni'nin, Türkçeye "Üzülme" şeklinde çevrilen "La Tahzen" isimli kitabı Arap dünyasında büyük ilgi görmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.