Taciz edilen kadına 'video' davası

Taciz edilen kadına 'video' davası
Bir İETT otobüsünde ayakta yolculuk ederken arkasında duran temizlik görevlisinin videosunu çekerek ‘Beni yarım saattir taciz ediyor’ diyen Pırıl Polat’a, hakaretten dava açıldı. Polat, 2 yıl 8 ay hapis istemiyle yargılanacak.

Sosyal medyaya yansıyantaciz iddiası taciz edildiğini öne süren genç kadını sanık durumuna düşürdü. BirİETT otobüsünde 17 Eylül 2013 günü çekilen videoda, ayakta yolculuk yapan bir kadın, hemen arkasındaki adamı cep telefonuyla görüntüleyerek bu kişi tarafından elle tacizedildiğini savunmuştu. Görüntülerdeki kadın, “Yanımda görmüş olduğunuz adam beni yarım saattir elliyor. Evet bu p... görün. İnşallah ananı da ellemişlerdir” diyordu. O görüntüler sosyal medya ve haber sitelerine yansıyınca izlenme rekoru kırmıştı. Yapılan incelemenin ardından videoyu çeken kişinin 19 yaşındaki Pırıl Polat olduğu,taciz ettiği önü sürülen kişinin de Selahattin Alkan olduğu ortaya çıkmıştı.
 

Saygınlığına saldırı


Görüntülerin ardından Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Alkan savcılığa şikâyette bulundu. Yapılan soruşturma kapsamında dava Pırıl Polat’a açıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ali Güngör, Polat’ın sövmek suretiyle Alkan’ın onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu kanaatine vararak genç kadının ‘hakaret’ suçundan yargılanmasını talep etti. 

 

Uzlaşmayı kabul etmedi


Hazırlanan iddianamede, suçun uzlaşmaya tabi olduğu ancak şikâyetçi Alkan’ın uzlaşma önerisini kabul etmediği bilgisine de yer verildi.


İddianamede, “Toplanan delillere göre şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmakta” denilerek Polat’ın görüntüleri internet ortamında yayımlanması nedeniyle cezasının da 3’te 1 oranında artırılması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.