"Tahşiyecilere kumpas" davası

"Tahşiyecilere kumpas" davası
FETÖ/PDY'nin "Tahşiyecilere kumpas" kurduğu iddiasıyla, aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı dava, bazı tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için 13 Mayıs'a ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Tahşiyecilere kumpas" kurduğu iddiasıyla, aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı dava, bazı tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için 13 Mayıs'a ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 10 tutuklu, 3 başka suçtan tutuklu ve 15 de tutuksuz sanık katıldı. Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mustafa Kaplan'ın da aralarında bulunduğu 14 müşteki de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Ahmet Öztürk, Mustafa Kılıçarslan, Hüseyin Nohut ve Hidayet Karaca'nın avukatlarınca farklı zamanlarda, 15 Nisan tarihli ara kararda verilen "tutukluluğun devamı" kararına itiraz edildiği ve bu itirazların üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirildiği belirtilerek, mahkeme heyetince taleplerin reddine karar verildiği tutanağa geçirildi.

Tutuksuz sanıklardan Aytekin Ağören ve Selçuk Ocaktan'ın savunma yaptığı duruşma, savunma yapması gereken diğer sanıkların salonda olmaması nedeniyle 13 Mayıs Cuma gününe ertelendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.