Tarihçi-Yazar Altunsoy’dan, Yunanistan’ın adalar siyaseti üzerine konferans

Tarihçi-Yazar Altunsoy’dan, Yunanistan’ın adalar siyaseti üzerine konferans
Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Konferans Salonu’nda Yunanistan Silahlanmasının Amaç ve Hedefi, Dünün Işığında Yaşanılanların Anlamı konulu konferans düzenlendi.

Tarihçi-Yazar Altunsoy’dan, Yunanistan’ın adalar siyaseti üzerine konferans

Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneği’nin düzenlediği Yunanistan Silahlanmasının Amaç ve Hedefi, Dünün Işığında Yaşanılanların Anlamı konusundaki konferansta konuşan Tarihçi-Yazar Yılmaz Altunsoy, “Yunanistan’ın adalar konusundaki şımarıklığının altında yatan gerçek Amerika ve Batılı devletlerin desteğidir. Ancak tarihte olduğu gibi, Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde birçok defa olduğu gibi Yunanistan yine yalnız bırakılacaktır” diye konuştu.

Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Golda Makarna Genel Müdürü Fatih Doğan, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

altunsoy-haber-5.jpg

Açılış konuşmasını yapan Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, “Yunanistan ve adalar konusundaki konferansımıza katılan Tarihçi- Yazar Yılmaz Altunsoy’a teşekkür ederiz. Bizim dış işlerimiz son dönemlerde toparlanıyor. Ülkemizin çıkarlarına yönelik güzel adımlar atılıyor. Yunanistan ve adalar konusunda da hiç taviz verilmemeli; emrivaki ile Yunanistan’a devredilen adalar ülkemizin kontrolüne verilmelidir. Yunanistan’da şımarık davranışından vazgeçerek, batılı ülkelerin etkisi altında kalmamalıdır” dedi.

Tarihçi-Yazar Yılmaz Altunsoy son yıllarda Yunanistan’ın silahlandığını ve batılı ülkelerinde etkisiyle adalar konusunda şımardığının üzerinde durarak, “Yunanistan’ınkiyle Türkiye’nin hava kuvvetlerini mukayese etmek mümkün değildir. Türkiye’nin bariz üstünlüğü ortadadır.

Yunanistan sadece adalara güveniyor ve adalara batmayan firkateynlerimiz diyor. Tabii buda psikolojik bir şey halka karşı. Esas güvendikleri Amerika ve Batılı ülkelerdir. Savunma harcamalarını hızla arttırıyor. Yunan hava kuvvetlerinde 228 aktif, 84 renovasyon, 24 sipariş olmak üzere toplam 336 savaş uçağı bulunmaktadır. Türkiye'de 615 savaş uçağı var. Yunanistan'ın F16 renovasyon bütçesi 1,5 milyar dolar olup, 2027'ye kadar tamamlanması beklenmektedir. Renovasyonunu tamamladığında Yunan F-16 filosu AB'nin en modern filosu olacaktır. Yunanistan sadece adalara güveniyor ve karada ve denizde iddiası yoktur.

altunsoy-haber-2.jpg

Hiç bir şeyde yapamaz. Ancak hava kuvvetlerine yatırım yaparak güçlendiriyor. Adalar denizinde 3200 adet ada var. Cumhuriyet döneminde yanlışlıkla adaların sahasına Ege Denizi denmiştir. Oysa Osmanlı döneminde adalar denizi deniliyordu. Doğrusu da budur” diye konuştu.

Bütün adaların egemenliği Türkiye’ye verilmelidir

Yüz yıl süren sorunlara da değinen Yılmaz Altunsoy, “Yüz yıldır yaşadığımız sorunlara gelince. Kıta sahanlığı, kara suları, hava sahası, adaların silahlandırılması, bu adalarda terör örgütlerinin eğitilmesi gibi sorunlar var. Türkiye’nin taraf olmadığı BM Deniz Hukuk Sözleşmesine göre, Yunanistan lehinde çözüm aramaktadır. Yunanistan’la olan deniz hududumuz gayri insani olduğu kadar, hukuka da uygun değildir. Yunanistan’ın adalardaki hak talebi ve adaları sorun haline getirmesi Türkiye’yi terbiye etmek için yapıyor. Yunanistan ülkemiz için sorun değildir. Küresel güçlerin şımarık çocuğu bütün cesaretini onlardan alıyor.

NATO ülkesi olan Türkiye’ye karşı Yunanistan’a yardım edeceklerini söylüyorlar. Amerika ve Batılı ülkeler savunma sanayide gelişmemizi istemediği gibi, üretimde yapmamızı istemiyorlar. Ülkemizi batı ve doğudan sarmak istiyorlar. Artık Türkiye kendi adalarına sahip çıkmalıdır. Kalıcı çözümde bütün adaların egemenliği Türkiye’ye verilmesidir.”

Adalar konusunda zaafa düşmeyeceğiz

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Adalar konusunda zaafa düşmeyeceğiz diyerek,

“Ülkemizdeki gelmiş geçmiş bütün iktidarlar, adalar konusunda taviz vermediği gibi, zaafa da düşmemiştir. Cumhurbaşkanımız önderliğinde Yunanistan’ın şımarık tavrı ve adalar konusundaki haklılığımızdan hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir. Özellikle Yunanistan’ın yanlış tavrına karşı küçük şeylere takılmadan yol almamız gerekiyor. Düşmanın hiç biri küçümsenmez. Türkiye olarak zaafa düşmeyeceğiz. Haklı davamızda sonuna kadar gideceğiz. Milli birliğimiz güçlendikçe Yunanistan’ın şımarık tavrı ve adalarda haklılığımız bir o kadar da güçlenerek devam edecektir” şeklinde konuştu.

altunsoy-haber-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.