Tarihi gömdüler

Tarihi gömdüler
Kalenderhane Mahallesi’nde eski Asıl Dondurma’nın bulunduğu mevkide yapılan arkeolojik kazıda nihai karar verildi. Kazı alanının üstü alınan kararla kapatıldı.

ZEMİNİ DÜZLEDİLER

Kalenderhane Mahallesi’nde bulunan ve 14. yüzyıla tarihlenen mezarların üstü alınan kararla örtüldü. Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun verdiği izni dayanak gösteren Büyükşehir Belediyesi ekipleri kazı alanının üstünü önce koruyucu bezle örtülüp ardından toprakla kapattı.

“KURUL KARARIYLA YAPTIK”

Belediye yetkilileri gazetemize yaptıkları açıklamada, “Koruma Kurulu’nun verdiği karara uygun hareket ettik. Bunun da bir koruma yöntemi olduğu unutulmamalı. O alanın üstüne bir daha bina yapılmayacak” dedi.

14. YÜZYILDAN KALMAYDI

Bölgede önceki aylarda yapılan kazı çalışmalarında 14. Yüzyıl’da yaşayan ve Kalenderi olduğu tahmin edilen kişilere ait mezarlar bulunmuştu. Ayrıca bölgede o döneme ait sikkelere de rastlanmıştı. Bulunan tarihi parçalar Müze Müdürlüğü’ne teslim edilmişti. (Murat Güzel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.