Tarım ekipleri sahada

Tarım ekipleri sahada
Tarım ve Orman Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin hemen ardından oluşturduğu ekiplerle destek ve zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor.


Tarım ve Orman Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin hemen ardından oluşturduğu ekiplerle destek ve zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ve Orman il müdürlükleri bünyesinde bulunan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki, 852'si veteriner hekim, 470'i mühendis olmak üzere bin 322 personelden oluşan ekip, zarar tespiti yaparak çiftçilerin sorunlarını çözmek için ilk günden itibaren bölgeye intikal etti.

Konya'dan giden ekipler aralıksız çalışıyor

Depremin etkili olduğu 10 ilden gelen talepler doğrultusunda harekete geçen ekipler, çiftçiler tarafından karşılanması mümkün olmayan çadır ve yem ihtiyacına yönelik tespitler yaptı. Bu kapsamda ilk etapta 4 bin hayvan çadırı ihtiyacının karşılanması için harekete geçilerek bölgeye çadır sevkiyatı yapılıyor. Hayvan çadırlarının, Bakanlık ekiplerince tespiti yapılan yerlerde kurulmasına devam ediliyor. Çalışmalara. Bakanlık koordinasyonunda Konya İl Tarım Müdürlüğünden giden acil durum yardım ekipleri aralıksız çalışıyor. Deprem afetinden etkilenen bölgelerde hayvan yemi tedariki, hasar tespit çalışmaları ve Veteriner Hekimlerimizce bölgedeki hayvanların sağlık durumu iyileştirmeleri devam ediyor.

whatsapp-image-2023-02-13-at-17-25-53.jpeg

whatsapp-image-2023-02-13-at-17-25-57.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.