Tarım sektörü Konya'da tartışılacak

Tarım sektörü Konya'da tartışılacak
ANKARA (AA) - Tarım politika ve uygulamalarının bakanlık çalışanları ile tarım sektörü paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede...

ANKARA (AA) - Tarım politika ve uygulamalarının bakanlık çalışanları ile tarım sektörü paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede düzenlenen bölgesel ortak akıl toplantılarının beşincisinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in başkanlığında Konya’da gerçekleştirileceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce Şanlıurfa, Bursa, Adana ve Trabzon’da gerçekleştirilen bölgesel ortak akıl toplantılarının İç Anadolu Bölgesi ayağını teşkil eden etkinliği, Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat olmak üzere bölgedeki toplam 13 ilden katılımlarla 11-12 Mart'ta düzenlenecek.

Bakan Çelik’in başkanlık edeceği toplantılar, 11 Mart Cuma günü bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımıyla "Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" ile başlayacak.

Aynı gün öğleden sonra ise bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşlar, bölge il müdürleri ve bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların müdürleriyle "Bölgesel Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" yapılacak.

Cumartesi günü de bölge milletvekilleri, mülki idare amirleri, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşlar, bölge GTHB il müdürleri, kurum ve kuruluş müdürleri, üniversiteler, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla "İç Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı" gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin 7 bölgesini kapsayan bölgesel ortak akıl toplantılarının diğerleri, Ege Bölgesi için 1-2 Nisan tarihlerinde İzmir'de ve Doğu Anadolu Bölgesi için 15-16 Nisan tarihlerinde Erzurum'da yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.