TARIMSAL ÜRETİMDE MEVKA’DAN BÜYÜK DESTEK

TARIMSAL ÜRETİMDE MEVKA’DAN BÜYÜK DESTEK
Mevlana Kalkınma Ajansı “COVID-19 İle Mücadele ve Dayanıklılık Programı” kapsamında Çumra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ajansa sunulan ve destek almaya hak kazanan Bugünün Birlikteliği ile Gelecek Sağlıklı Nesillere ...

Mevlana Kalkınma Ajansı “COVID-19 İle Mücadele ve Dayanıklılık Programı” kapsamında Çumra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ajansa sunulan ve destek almaya hak kazanan Bugünün Birlikteliği ile Gelecek Sağlıklı Nesillere Projesi’nin sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ile Çumra İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Fatih Demirci ve Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz tarafından imzalandı.

 

Ajans tarafından ilan edilen programın üçüncü önceliği olan salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilmesi doğrultusunda bölgedeki tarımsal faaliyetlerin sekteye uğramasının önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan projeye 1.280.000 TL kaynak ayrılmış durumda.

 

Mevlana Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilecek olan proje ile ilçede yürütülen tarımsal faaliyetlerde çalışmak için ülkemizin farklı şehirlerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak konakladıkları alanlara seyyar sağlık kabinleri kurulacak ve ihtiyaç duyulan sağlık tarama cihazları temin edilecek. Ayrıca mevsimlik tarım işçilerinin konakladıkları alanlarda temel ihtiyaç malzemelerinin de temin edilebilmesi amacı ile mobil gıda tanzim aracı oluşturulacak.

 

Atılan imzaların ardından proje ile ilgili açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı “COVİD-19 pandemisinin yayılmaya başladığı ilk günden beri tüm tedbirlerin sıkı sıkıya uygulanmasının bir sonucu olarak ülkemizdeki ölüm ve vaka sayılarının da hızla düştüğüne şahit oluyoruz. Sosyal ve ekonomik hayatımızın yeniden normale dönmeye başladığı şu günlerde salgın sonrası uygulanacak ve hayata geçirilecek projelerin önemi bir kat daha artmıştır. Kurum olarak bizler de salgının bölgemizdeki sosyoekonomik etkilerinin en aza indirilmesi ve salgın sonrası üretimin sürmesi adına desteklerimizi sürdürüyoruz. Bölgemize baktığımızda çeşitli tarımsal faaliyetlerde çalışmak üzere çok sayıda mevsimlik tarım işçisinin geldiğini görüyoruz. Ülkemizin havuç, mısır, şeker pancarı, domates ve kavun üretiminde söz sahibi olan Çumra ilçemizde sulama borularının döşenmesi, fidelerin dikimi, fide altlarının çapalanması, ürünlerin hasadı, ürünlerin taşınması gibi çeşitli tarımsal faaliyetler farklı illerden gelen ve sayıları yıllık 10 bini aşan mevsimlik tarım işçisinin katkıları ile gerçekleştirilmektedir. Gerek tarımsal üretimin sekteye uğramaması gerekse de bu işçilerimizin salgına yakalanmamaları için tüm tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir.

Bu amaçla hayata geçirilecek proje kapsamında ilçede geçici konaklayan mevsimlik tarım işçilerinin kurulacak 26 adet seyyar sağlık kabini ile düzenli olarak sağlık taramasından geçirilmesi, mevsimlik işçilerin Koronavirüs tedbirleri konusunda eğitilmeleri, mobil gıda tanzim aracı ile mevsimlik tarım işçilerinin temel ihtiyaç malzemelerinin temin edilmesi planlanmaktadır. Bu tedbirlerin alınmasıyla beraber işçilerin yerel halk ile teması en aza indirilecek, işçiler ve yöre halkının salgından etkilenme olasılıkları azaltılacaktır. Amaçları ve hedefleri bakımından son derece önemli bulduğumuz ve salgın sonrası gıda arz ve güvenliğine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz projenin ülkemiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.