Tarlasındaki ürünleri satarak çocuklarını okutuyor

Tarlasındaki ürünleri satarak çocuklarını okutuyor
Muş'ta yaşayan 7 çocuk annesi Nejla Yeşilyayla, bir dönümlük bahçesine ektiği meyve ve sebzeyi satarak, çocuklarının eğitim masraflarını ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor- Yeşilyayla:- "Devlet çiftçilikle uğraşmak isteyenlere çok ciddi destek veriyor. Anc

MUŞ (AA) - Çüğürlü köyünde yaşayan 7 çocuk annesi Nejla Yeşilyayla (45), arazisine ektiği sebze ve meyveyi satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Yeşilyayla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçiliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 3 yıl önce verilen "çilek desteği" ile başladığını söyledi.

Yeşilyayla, o günden sonra çiftçiliği severek yaptığını belirterek, "kadın çiftçi" olarak Muş'u Adana ve İstanbul'da temsil ettiğini ifade etti.

Verilen destekle tarlasındaki ürünün bakım, gübreleme ve hasadını yaptığını anlatan Yeşilyayla, "Tarlamda yetiştirdiğim ürünü kentteki manav, marketlere satıyorum. Buradan elde ettiğim gelirin tamamını çocuklarımın eğitimine harcıyorum." diye konuştu.

Ev kadınlarının günlerini verimli geçirmesi ve heba etmemesi gerektiğini belirten Yeşilyayla, onlara çiftçilik yapmalarını tavsiye etti.

Yeşilyayla, "Devlet çiftçilikle uğraşmak isteyenlere çok ciddi destek veriyor. Ancak bu iş sadece cesaret gerekiyor. Kadınlar hazır lokma beklemesin. Ailelerine katkı sağlamak istiyorlarsa çiftçilik yapsınlar. Eşim memur. Aldığımız para çocuklarımızı okutmaya yetmiyordu. Çiftçilik yaparak hem çocuklarımı okutuyor hem aile bütçesine katkı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.