Tasarım Bienali’nin sponsorlarına plaket

Tasarım Bienali’nin sponsorlarına plaket
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali’nin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlar için dün sabah yapılan bir davetle teşekkür plaketleri sunuldu.

İstanbul Modern Restoran’daki davet, İKSV Yönetim Kurulu Bülent Eczacıbaşı yaptığı açılış konuşması ile başladı. Bianelin şimdiden uluslararası düzeyde saygın bir üretim ve buluşma merkezi haline geldiğini söyleyen Eczacıbaşı konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yıl kapılarını sponsorlarımızın desteğiyle ücretsiz olarak açan bienalin erişilebilirliğinin artması ve hem sergiye hem de bienal kapsamındaki etkinliklere toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda izleyicinin ilgi göstermesi bizi sevindiriyor. Bu yoğun ilgi, aldığımız olumlu tepkiler ve bugüne dek hem ulusal hem de uluslararası basına yansıyan değerlendirmeler, bienalimizin uluslararası tasarım etkinlikleri arasında önemli bir konuma gelme yolunda ilerlediğine işaret ederek bize gurur veriyor.”

 


30 bin izleyici katıldı
Açılış konuşmasının ardından bienale katıkda bulunan kurum ve kuruluşlara plaketleri dağıtıldı. 20’den fazla ülkeden 200’ün üzerinde tasarımcının yer aldığı bianele; bugüne kadar 30 bin izleyici katıldı. Bu rakamın etkinlik sonuna kadar 100 bini bulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.