Taşköprü Sarımsağının Ekimi Tamamlandı

Taşköprü Sarımsağının Ekimi Tamamlandı
KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da coğrafi işaret belgeli Taşköprü sarımsağının ekimi tamamlandı.Önemli sarımsak üretim merkezlerinden Taşköprü ilçesinde...

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da coğrafi işaret belgeli Taşköprü sarımsağının ekimi tamamlandı.

Önemli sarımsak üretim merkezlerinden Taşköprü ilçesinde şubat ve mart aylarında ekilen sarımsak, temmuz ayı başlarında hasat ediliyor.

Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarımsak ekim sezonunun tamamlandığını belirtti.

Sarımsak ekim alanında bu yıl bir azalma yaşandığını anlatan Butur, "Bu sene biraz daha dikimin az olduğunu görüyoruz. Dikim alanının 25 bin dekardan 22 bin dekara düştüğünü düşünüyoruz. Bunun sebebi maliyetler çok yüksek. Sarımsağın toprakla buluşma maliyeti yüksek. Dikim zamanında sarımsağın kilogramı 40 lira civarındaydı." dedi.

Sarımsağın çok emek isteyen, zahmetli bir ürün olduğuna dikkati çeken Butur, "İnşallah hayırlı, bol ve bereketli bir yıl olur. Günümüzde ülkemiz ve dünya koronavirüsle savaş halinde. Bu noktada da sarımsağın çok önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.