Tatar: Kıbrıs’ın refahı Türkiye’ye bağlı

Tatar: Kıbrıs’ın refahı Türkiye’ye bağlı
Konya'daki ziyaretlerine Konya Ticaret Odası (KTO) ile devam eden Tatar, iş adamları ile buluştu.

Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının refahı, mutluluğu, güvenli yaşamı ve ekonomik geleceğinin Türkiye ile olan bağlarına ve münasebetlerine bağlı olduğunu ifade etti. Tatar, “Kıbrıs’ta pandemi dönemine rağmen yatırımlar devam ediyor. Bir takım projeler hayat buluyor. Ekonominin eski boyutlara gelmesi belki biraz zaman alacak ama inanıyorum ki pandemi sonrasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti büyük bir yükselişe geçecektir. Çünkü sağlık sistemindeki başarılarımız ve Kıbrıs kendine göre doğasıyla, yeşiliyle, mavisiyle bir turizm ülkesi ve eğitim sektöründe de markalaşma yönünde kat ettiği mesafeler, tarımsal faaliyetler, hizmetler sektörü, sanayi bölgelerimiz, her türlü ekonomik yatırımla kendi insanına bir gelecek vadetmektedir” dedi.

kto-1.jpg

MARAŞ AÇILIMI EKONOMİYE BÜYÜME KAZANDIRDI

“Kıbrıs halkının ekonomik olarak rahat edebilmesi için gençlerin iş bulabilmeleri için o toprağa daha fazla bağlanmaları için kalkınmamız gerekmektedir” diyen Tatar şöyle devam etti: “Bu yöndeki her türlü ambargolara ve sıkıntılara rağmen Kıbrıs’ta büyük başarılar kazandık. Çünkü bir turizm sektörünü oluşturabilmek ve turistleri oraya çekebilmek yatırım gerektirdi. Çoğu ülkeden daha iyi bir turizm sektörüne getirmiş bulunmaktayız. Benim başbakanlık dönemimde ortaya koyduğum irade ve Türkiye’nin desteğiyle bir Maraş açılımı ile KKTC’nin hem ekonomisi hem turizmi büyüme kazanmıştır ve kazanacaktır. Pandemiye rağmen 200 binden fazla insan Maraş’ı ziyaret etmiştir böylelikle ekonomimiz gün geçtikçe büyüyecektir. Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olan Uğur İbrahim Altay’a Maraş Açılımındaki alt yapı noktasında yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Konya olarak sizlerin KKTC’nin ekonomisini daha yakından izlemenizi ve yatırımlarınızın olması gönlümüzden geçen bir temennimizdir.”

kto-3.jpg

ÖZTÜRK: EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ

KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise, Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde Konya ve KKTC arasında diyalog ortamının en iyi seviyeye geleceğine inandıklarını söyledi. Öztürk, “Konya Ticaret Odamız bugün ülkemiz ve şehrimizin ticaret ve sanayisinin gelişmesi için önemli görevler üstlenmiş bir sivil toplum kuruluşudur. 140 yıllık geçmişi ile her dönemde ülkemizin ve şehrimizin gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş, yerel yatırımların desteklenmesi, geliştirilmesi için çalışan bir kurum olmuştur. Konya Ticaret Odası olarak Kıbrıs Türklerinin yanında olmak bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Kıbrıs Türk’ünün, Ada’da yarım asırdan fazla bir süredir sürdürdüğü eşitlik ve adalet mücadelesinin en güçlü destekçisi olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hem siyasi arenada güçlü bir yönetim, hem de gelişen ekonomi KKTC’yi daha ileri bir seviyeye getirecektir. Konya Ticaret Odası olarak, Konya ve KKTC arasında bu dönemde ekonomik işbirliğinin artması konusunda kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak isterim" diye konuştu. (Gülşen Çopur)

kto-4.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.