Tatar: Türkiye’ye vefa borçluyuz

Tatar: Türkiye’ye vefa borçluyuz
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “1974’ten bu yana Kıbrıs’ta kimsenin burnu kanamadıysa TSK’nın adada olmasındandır. Türkiye, hiçbir zaman Kıbrıslı Türkleri yalnız bırakmamıştır” dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Selçuklu Kongre Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Kıbrıs’ta Türkiye ile birlikte büyük mücadele verdiklerini anlatan Tatar, “1974’ten sonra da kendi devletimizin kökleşmesiyle, cumhuriyetimizin daha da kabul görmesiyle Kıbrıs’ta da önemli bir yapı oluşmuştur. Dolayısıyla şu anda Türk Hükümetinin desteğiyle büyük bir mücadele verirken, ben bir kez daha Türkiye’ye buradan teşekkür etmek istiyorum” dedi.

dsc-0350.jpg

TÜRKİYE BUGÜN 85 MİLYON, YARIN 100 MİLYON

Türkiye ile bağların daha da güçlenmesi gerektiğinin altını çizen Tatar, “Kıbrıs Türk halkının varlığını, gücünü, geleceğini, bekasını tamamıyla güvenli bir şekilde sürdürebilmesi için Türkiye ile bağlarının bırakınız kopartılmasını daha da pekiştirilmesini istiyoruz. Çünkü artık küçülen dünyada, bizlerin de bir bakıma bütün bu politikaların uygulanmasında Türkiye ile daha da yakınlaşmamız, daha da iç içe olmamız gerekiyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de Türkiye’nin başarılarından, nimetlerinden destek bulmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye ana kıta. Türkiye bugün 85 milyon, yarın 100 milyon. Böyle bir dev ülkenin yanında, küçücük bir adada Kıbrıs Türk halkının var olabilmesi ancak bu ana kıtadaki güce, büyük işlere bağlıdır” dedi.

dsc-0358.jpg

ZORLA EVLİLİK KABUL EDİLEMEZ

Güney kesimi ile aralarında hiçbir bağlarının olmadığını söyleyen Tatar, “Bir taraf Rum bir taraf Türk. Onlar Hristiyan biz Müslümanız. Ben iki taraf arasında bir bağ görmüyorum. Ama birileri arada gidip gelip birleştirme çabasına giriyorlar. Bunun adı zorla evliliktir. Zorla evlilik kabul edilemez. Dayatma bir çözüm kabul görmez. Bu ne demek? Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adadan çekilmesi demek. Ama bugün Kıbrıs’ta barış varsa 1974’ten bu yana Kıbrıs’ta kimsenin burnu kanamadıysa TSK’nın adada olmasındandır. Türkiye’nin Kıbrıs’a getirdiği barış iki tarafa da gelmiştir. Türkiye gelmeden önce terör, çeteler, kan ve her türlü kötülük vardı. O yüzden biz Türkiye’nin bizim davamızı sırtlanmasını taktir eder ve ona göre ilişkileri geliştirmeye çalışırız. Türkiye büyük bir devlet olduğu için tabi ki farklı öncelikleri olmuştur. Ama hiçbir zaman Kıbrıslı Türkleri yalnız bırakmamıştır” şeklinde konuştu.

dsc-0363.jpg

TÜRK ASKERİNİN VARLIĞI BARIŞIN GARANTİSİDİR

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ada’da Türk askerlerinin varlığının, barışın garantisi olduğunu vurguladı. Tatar, eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, nisan ayındaki Cenevre görüşmeleri öncesinde, kendisi için sarf ettiği “Ankara'nın papağanı” sözlerine karşılık, “Türkiye'ye biz vefa borçluyuz. Benim muhaliflerim var başta Akıncı, her gün bir şeyler söyler. Tatar kimdir? Tatar, ona göre Ankara'nın papağanıdır. Bakın zihniyete, sen kimin papağanısın Sayın Akıncı? Sen kime çalışırsın, senin hedefin nedir? Boş bir hedef. Benim hedefim; ana vatanın desteğiyle Kıbrıs halkına daha fazla refah mutluluk, güvenli bir gelecek vermek için uğraşıyorum” ifadelerini kullandı. Programda Cumhurbaşkanı Tatar’a Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Esin Kara, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı eşlik etti. Toplantı soru-cevabın ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. (Gülşen Çopur)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.