Tatile niyet olimpiyata kısmet

Tatile niyet olimpiyata kısmet
Yazları tatilde eğlendikleri için oynadıkları plaj voleybolunda Türkiye'nin en başarılı isimleri haline gelen Volkan Göğtepe-Murat Giginoğlu ikilisi, olimpiyat kotası almak için çaba gösteriyor- FIVB'nin olimpiyat sıralamasında 23. olan ikilinin, Rio'ya g

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Yaz aylarında tatilde eğlendikleri için plaj voleybolu oynayarak başladıkları sporda başarı adımlarını hızla tırmanan Volkan Göğtepe ve Murat Giginoğlu ikilisi, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için çabalıyor.

Uluslararası Voleybol Federasyonunun (FIVB) olimpiyat sıralamasında 23. olan ikilinin, Rio'ya gidebilmesi için, kota süresi sona erene kadar ilk 17'ye girmeleri gerekiyor.

Sinoplu işçi bir ailenin çocuğu Murat Giginoğlu, babası öğretmen annesi ise ev kadını olan Karslı bir ailenin çocuğu Volkan Göğtepe ikilisinin yolları, Türkiye Voleybol Federasyonunun (TVF) plaj voleybolunda olimpiyatlara katılmak için lig oluşturmasıyla kesişti. Federasyon yetkilileri, salon voleybolunda genç milli takımlarında forma giyen ve yaz aylarında tatillerde eğlendikleri için sık sık plaj voleybolunda oynayan ikilinin yeteneklerini keşfetti.

TVF'nin yönlendirmesiyle plaj voleybolunda birlikte oynamaya başlayan Giginoğlu ve Göğtepe, kısa sürede alıştıkları bu sporda dereceler elde etmeye başladı. Türk plaj voleybolu tarihinde ilk kez bir dünya turunda üçüncü olmayı başaran ikiliden oluşan milli takım, iki defa dünya beşincisi oldu ve olimpiyat elemesi finallerinde mücadele etmeye hak kazandı.


- "Türkiye dünya sıralamasında ilk 50'ye giremiyordu"


Plaj voleyboluyla 7 yıl önce tanıştığını dile getiren Murat Giginoğlu, spora olimpiyatları düşünerek başladığını ifade etti. Plajda olimpiyatlara katılmanın salon voleyboluna göre daha kolay olduğuna dikkati çeken Giginoğlu, "Tatillerde hem zevk hem de kondisyon olsun diye oynadığımız sporda büyük başarılar elde ettik. Türkiye dünya sıralamasında ilk 50'ye giremiyordu. İlk 17'ye girebilirsek olimpiyatlara direkt gideceğiz. Aksi takdirde olimpiyat elemesi finallerinde başarılı olabilirsek oradan da olimpiyat yolu bize açılabilir." diye konuştu.

Olimpiyatları düşünmenin kendilerini heyecanlandırdığını vurgulayan Giginoğlu, "Her şey hayal etmekle başlıyor. Biz bunu yaptık ve hayalimizin peşinden koşuyoruz. Olimpiyat yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yolda fedakarlıklar yapıyoruz. Ailemizi uzun süre görmüyoruz. Bütün bunların karşılığını alırsak inanılmaz bir rüyayı gerçekleştirmiş oluruz." dedi.


- "En güzel anlarımızda eşimin yanında olamadım"


Volkan Göğtepe ise ailelerinden fazla birbirleriyle zaman geçirdiklerini dile getirdi.

Bütün enerjilerini olimpiyatlar için harcadıklarını ifade eden Göğtepe, "En güzel anlarımızda eşimin yanında olamadım. Olimpiyat yolunda turnuvalara giderken eşim 'Olimpiyat yolunda ilerle ama sadece doğumumda yanımda ol' dedi. Özür dileyerek turnuvaya gitmek zorunda kaldım. Çünkü olimpiyatlar bizim hayalimizdi." diye konuştu.

Hayalleri olan olimpiyatlara gitmeyi çok istediklerini anlatan Göğtepe, şöyle konuştu:

"İnşallah bu hayalimize ulaşırız. Federasyonun inanılmaz bir desteği var. Plaj voleybolunda çok güzel bir alt yapı oluştu. İnşallah bu hizmetlerin karşılığını olimpiyatlara giderek ödeyeceğiz. Bizden sonraki nesiller de çok önemli geliyor. Çok yetenekli oyuncularımız var. Türk sporcuların ilerleyen dönemde plaj voleybolunda önemli başarılara imza atacağına gönülden inanıyorum."


- Değirmenci: "Olimpiyat için iki yol var"


TVF Plaj Voleybolu Direktörü Oğuz Değirmenci, "Olimpiyat için 2 yol var. Biri, FIVB sıralamasında ilk 17'ye girmek, diğeri ise kıta elemesinde birinci olmak." dedi.

Volkan-Murat iklisinin, FIVB'nin olimpiyatlara katılacak takımlar sıralamasında 23. durumda bulunduğunu belirten Değirmenci, puan toplamak için 4 organizasyon daha bulunduğunu söyledi.

Milli Takım'ın maç takviminin, Antalya'da devam eden FIVB World Tour Antalya Open'ın sonucuna göre belli olacağını dile getiren Değirmenci, şöyle konuştu:

"Antalya'da ilk 3'e girebilirsek, Rio'ya puan toplayarak gitme şansımız devam edecek ve puan toplamak için gelecek ayın 13'üne kadar yapılacak organizasyonlara katılacağız. Bu süreçte ABD Cincinnati Open, Moskova Grand Slam ve Hamburg Major serisinin yanı sıra 1-5 Haziran'da İsviçre'de yapılacak Avrupa Şampiyonası var. Puanla gitme şansımız kalmazsa Avrupa Şampiyonası hariç diğer 3 organizasyona katılmayıp Antalya'da kamp yapacağız ve son kıta elemesi olan CEV Continential Cup'a hazırlanacağız. Bu da 22-26 Haziran tarihlerinde Norveç'te yapılacak. CEV Continential Cup'ta ilk sırayı alan takım olimpiyatlara katılma hakkı kazanacak. "

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.