Tatlıcılar Bayramda mesaiye ikiye katladı

Tatlıcılar Bayramda mesaiye ikiye  katladı
İstanbul'daki tatlıcılar Ramazan Bayramı'nın yoğun talebini karşılamak için çift vardiya sistemine geçiş yaptılar.

İstanbul'daki tatlıcılar Ramazan Bayramı'nın yoğun talebini karşılamak için çift vardiya sistemine geçiş yaptılar. Sabahın erken vakitlerinde gece geç vakitlere kadar çalışan baklava ustaları, mega kentte yaşayan milyonlarca insanın tatlı ihtiyacını karşılayacak.

Ramazan Bayramı'nın sayılı vakitler kala tatlıcılar da yoğun mesaiye başladı. Mega kentte tatlıcılar bayram sebebiyle artan talebi karşılamak için çift vardiya sistemine geçtiler. Ramazan Bayramı'nın geleneksel lezzetleri içerisinde yer alan baklava, bu yıl da en çok talep gören tatlılar içerisinde yer alıyor. Geçen yıla göre yüzde 40'a varan fiyat artışı yaşanan baklava kategorisinde en çok talep gören tatlıların başında ise cevizli baklava geliyor. Karaköy'de olan tarihi tatlı imalathanesinde tatlıcıların yoğun mesaisi görüntülendi.

iha-20240406aw178051-10-t.jpg

İstanbul'da geçen yıla oranla tatlı fiyatları bazı yerlerde yüzde 40 zamlandı. Bazı tatlıların ise güncel fiyatı şu şekilde; içi kaymaklı baklava 400 TL, cevizli baklava 700 TL, fıstıklı baklava 800 TL, dolama ise 1000 TL.

"VATANDAŞ DİKKAT ETSİN TATLIYA PARA VERSİN"

Ramazan Bayramı öncesi talebe yetişmek için çift vardiya çalıştıklarını belirten Güllüoğlu firmasının sahiplerinden Nadir Güllü, "Bizde 15 çeşit baklava bulunuyor. En çok cevizli, fıstıklı ve klasik baklava gidiyor. Bizler firma olarak kendi yemediğimiz bir şeyi üretmiyoruz. Baklava yapımında bizler bütün kullanılan malzemeleri doğal olarak tedarik ediyoruz. İyi bir baklava yapmak için en önemli madde kullanılan yağ. Bizim kullandığımız yağ, koyun ve keçi sütünden yapılıyor. Ceviz; süt ceviz. Fıstık ise iri olacak. Pancar şekeri, sert buğdaydan yapılan un, buğday nişastası olması gerekiyor. Bizdeki ustalar 7-8 yıl içerisinde yetişiyor. Halkımız dikkat etsin; tatlıya değil, baklavaya para versinler" şeklinde konuştu.

iha-20240406aw178051-8-t.jpg

"RAKAMLAR YÜZDE 40 ARTTI"

Baklavanın ortalama yapılma vaktinin 3-4 saat olduğunu ifade eden Güllü, "Fiyatlarımız içi kaymaklı baklava 400 TL, cevizli baklava 700 TL, fıstıklı baklava 800 TL, dolama ise 1000 TL. Fiyatlarımız geçtiğimiz yıla göre yüzde 40 arttı" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.