TAV ile İŞKUR arasında protokol

TAV ile İŞKUR arasında protokol
İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları Holding ile İŞKUR arasında "İşbaşı Eğitim Programı" protokol anlaşması imzalandı.Atatürk Havalimanı Dış Hatlar...

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları Holding ile İŞKUR arasında "İşbaşı Eğitim Programı" protokol anlaşması imzalandı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, yeni teşvik çalışmalarına değindi.

İş arayanların olduğu kadar işverenin de önemli sayıda eleman aradığını aktaran Coşkun, işçi ve işverene önemli avantajlar sağladıklarını kaydetti.

İşsizlik oranını 2023'te yüzde 5'e düşürmeyi hedeflediklerini anlatan Coşkun, "Nitelikli iş gücüyle çalışıp, katma değeri yüksek ürünler üretip, rekabet ortamında şirketlerin mücadele etmesini sağlıyoruz. İşletmelere önce nitelikli, rekabet edebilir bir ortama kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Coşkun, Suriyelilerin çalışmasına ilişkinse yasal düzenlemelerin yapıldığını hatırlatarak şartları uygun olan Suriyelilerin şirketlerce çalıştırılabileceğini dile getirdi.

- Mehmet Erdoğan

TAV Havalimanları Dış İlişkiler Direktörü Mehmet Erdoğan ise 350 kişilik kadrodan 56 bin çalışanı olan bir kuruma dönüştüklerini anlattı.

İŞKUR'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Erdoğan, "İŞKUR ile yapacağımız işbirliğinin genç arkadaşlarımızın istihdamını, meslek edinmelerini, mesleklerini geliştirmelerini dolayısıyla kendilerini geliştirmelerini ve kendilerine ifade etmelerine katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Daha sonra TAV Havalimanları Dış İlişkiler Direktörü Mehmet Erdoğan ile İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun tarafından protokol anlaşması imzalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.