Tayland Prensesi Maha Chakri Sirindhorn Kırgızistan’da

Tayland Prensesi Maha Chakri Sirindhorn Kırgızistan’da
Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Tayland Prensesi Maha Chakri Sirindhorn’ı kabul etti

BİŞKEK (AA) - Tayland Kraliyet ailesi mensuplarından Prenses Maha Chakri Sirindhorn, çeşitli temaslarda bulunmak için Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in Tayland Prensesi Maha Chakri Sirindhorn’ı kabul ettiği belirtildi.

Atambayev’in eşi Raisa Atambayeva’nın da hazır bulunduğu görüşmede, Kırgızistan ile Tayland arasında kültürel, sosyal, eğitim ve turizm alanındaki işbirliği konularının ele alındığı ifade edildi.

Kırgızistan’ı ilk kez ziyaret eden Prenses'i sıcak karşılayan Atambayev’in, söz konusu ziyaretinin, iki ülke arasında işbirliğini artıracağını inandığını dile getirdiği kaydedildi.

Bişkek ziyareti çerçevesinde, Prenses Maha Chakri Sirindhorn, Kırgızistan Milli Üniversitesinde fahri profesörlük unvanı takdim törenine katılacak.

Ayrıca Maha Chakri Sirindhorn, Konfüçyüs Enstitüsü ve Gapar Aitiev adını taşıyan Güzel Sanatlar Ulusal Müzesini ziyaret ederek sergi faaliyetleri hakkında bilgi alacak. Maha Chakri Sirindhorn, Çuy ve Issık-Kul bölgelerinde Budizm anıtlar da dahil olmak üzere Kırgızistan'ın kültürünü, tarihini tanıtma programlarına iştirak edecek.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Prenses Maha Chakri Sirindhorn’ın Kırgızistan’a olan ilk ziyaretinin ikili ilişkilerin gelişmesine ivme kazandıracağı, ekonomi, kültür, eğitim ve turizm alanında karşılıklı yararlı işbirliği için iyi bir zemin hazırlayacağı ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.