Tayland'da Rohingya Müslümanlarını Taşıyan Konvoy Durduruldu

Tayland'da Rohingya Müslümanlarını Taşıyan Konvoy Durduruldu
Ülkenin güneyinde durdurulan araç konvoyunda 98 Rohingya Müslümanı bulunuyor

Tayland'ın güneyinde Rohingya Müslümanlarını taşıyan bir araç konvoyu durduruldu.  

Yerel basında yer alan haberlere göre, bir istihbarat üzerine Nakhon Sri Thammarat'ta bölgesinde kontrol noktası oluşturan polis, konvoyda yer alan ve 98 Rohingya Müslümanını taşıyan dört kamyonet ve bir arazi aracını durdurdu. 

Rohingyaların, araçların bagaj bölümünde saklandığı ve açlık nedeniyle "çok bitkin durumda" oldukları, polisin araçları durdurmasından bir süre sonra bir kadının yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Gözaltına alınan iki sürücüden biri, Rohingyaları sahil bölgesi Phang-Nga'dan aldığını ve Malezya sınırı yakınındaki Songkla'ya götürdüğünü itiraf ederken, konvoydaki bazı araçların ve üç şoförün olay yerinden kaçmayı başardığı bildirildi. 

Myanmar'da 2012 yılı haziran ayında patlak veren, Müslümanlara yönelik şiddet olayları nedeniyle on binlerce Rohingya Müslümanı, iş bulma hayaliyle Malezya'ya geçebilmek için insan tacirlerinin yardımıyla Tayland'a kaçtı. Rohingya Müslümanlarının büyük bölümünün Tayland kıyılarına deniz yoluyla geldiği biliniyor. 

Tayland'ın güneyinde ormanlık bölgede insan tacirleri tarafından zorla gizli kamplarda tutulan çok sayıda Rohingya Müslümanı yakalanmıştı.

Tayland hükümeti ay başında yaklaşık bir milyon göçmen işçinin kayıt altına alındığını açıklamıştı. 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.