Tayland'da yeni anayasayı öğrenciler tanıtacak

Tayland'da yeni anayasayı öğrenciler tanıtacak
CAKARTA (AA) - Tayland'ın yeni anayasası, kurulan merkezlerde eğitim alacak gönüllü lise öğrencileri aracılığıyla halka tanıtılacak.Bangkok Post'ta...

CAKARTA (AA) - Tayland'ın yeni anayasası, kurulan merkezlerde eğitim alacak gönüllü lise öğrencileri aracılığıyla halka tanıtılacak.

Bangkok Post'ta yer alan habere göre, Tayland hükümeti, tamamlanmak üzere olan yeni anayasanın halk tarafından daha iyi anlaşılması için farklı bir yönteme başvurmaya karar verdi. Ülkedeki yaklaşık 300 bin lise öğrencisi, ikamet ettiği bölgelerde kurulan merkezlerde yeni anayasaya ilişkin eğitim alacak. Öğrenciler, bu eğitimlerin ardından yeni anayasayı halka tanıtacak. Anayasanın hazırlanmasına katkı sağlayan uzmanların da katılacağı eğitimler, sadece erkeklere yönelik yapılacak.

Kara Savunma Komutanlığı yetkilisi General Veerachai Inthusophon yaptığı açıklamada, yeni anayasa hakkında eğitime tabi tutulacak öğrencilerin halkın anayasayı anlamasına gönüllü olarak yardım edeceklerini söyledi. Inthusophon, bu uygulamayla referanduma evet kampanyası düzenlemedikleri, aksine halkın büyük çoğunluğunun anayasal haklarını kullanmalarının önünü açmak istediklerini aktardı.

- Çalışmalar, askerlikten düşülecek

Öte yandan, yeni anayasayı tanıtmaya yönelik çalışmalara katılan öğrencilerin programda yer aldıkları süre, askerlik hizmetlerinden düşürülecek. Yeni anayasanın yakın bir dönemde referanduma sunulması beklenen Tayland'da gönüllüler de seçim komisyonuyla yakın işbirliği içinde olacak.

Ailelerinin imzalı onayıyla programa katılacak liseli öğrencilerinin, arkadaş ve yakın çevrelerine de yeni anayasayı tanıtmaları ve hükümete adını veren "Barış ve Düzen Ulusal Konseyi"nin yol haritasının anlaşılmasına katkı sağlamaları bekleniyor.

Tayland'da 22 Mayıs 2014'te yapılan askeri darbe sonrası anayasa askıya alınmış, cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayut Çan-oça, genel seçimlerin 2015 sonunda yapılacağı sözünü vermişti. Ancak Ulusal Reform Konseyinin hazırlanan anayasa taslağını reddetmesi, 2015 için planlanan seçimlerin ertelenmesine neden olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.