TBF Başkanı Türkoğlu'ndan Denizli Basket yönetimine sert eleştiri: Beceriksizler

TBF Başkanı Türkoğlu'ndan Denizli Basket yönetimine sert eleştiri: Beceriksizler
TBF Başkanı Türkoğlu'nun dünkü basın toplantısında söylediği, "Denizli halkına sesleniyorum. Bazı beceriksiz yöneticileriniz yüzünden Basketbol Süper Ligi'nde bulunamıyorsunuz. Bu konuda TBF'nin hiçbir sorumluluğu yok" sözlerinin yankıları sürüyor

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, yeni sezonda maçların belli kapasitede seyircili oynanabileceği bir süreç başlatmak istediklerini söyledi.

 

Başkan Türkoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlerin maçların seyircili oynanabilmesi adına çok önemli olduğunu belirten Hidayet Türkoğlu, "7 Ağustos'ta Basketbola Dönüş Protokolü'nü yayımladık. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 11 Mayıs'ta ligleri mevcut haliyle tescil etmiştik. ING Basketbol Süper Ligi'ni aldığımız sıkı tedbirlerle 26 Eylül'de başlatmayı planlıyoruz. İki senaryomuz var. Bu süreçte iyi çalıştık. Önümüzdeki günlerde Ankara'ya bir seyahatimiz olacak. Yeni sezonun nasıl olacağını, yüzde 25-30 kapasitede seyircili oynanıp oynanmayacağını görüşeceğiz. Sağlık Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı ile yapacağımız görüşmeleri kulüplerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. Kulüplerle oturup konuşacağız. Önceliğimiz sağlık olacak. Yeni sezonda az kapasite de olsa basketbolseverleri salonlara davet edeceğimiz bir süreç başlatmak isteriz." ifadelerini kullandı.
 

"Basketbol Gelişim Merkezi'ni açmadan buradan ayrılmak istemiyorum"
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine yapılacak Basketbol Gelişim Merkezi'ni açmadan görevini bırakmayı düşünmediğini söyledi.

 

Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Türkoğlu, genel kurulda aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya, "Ben hayatını basketboldan kazanan bir insanım. Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığı benim fahri görevim. Bu görevi 2 dönem için üstlenmiştik. Dört yıldır görevdeyiz. Türk basketbolu için iyi şeyler yapmaya çalıştık. Ülke olarak zor süreçlerden geçtik ancak çok şükür sağlam şekilde ayakta duran bir ekibiz. Basketbol Gelişim Merkezi'ni açmadan buradan ayrılmak istemiyorum. Cumhurbaşkanı Danışmanlığı görevim de devam ediyor. İki görevi de layıkıyla yaptığımızı düşünüyoruz. Bu tesisin kapısını açmadan bırakmayı düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

En kısa sürede Basketbol Gelişim Merkezi'nin temelini atmak istediklerini vurgulayan Türkoğlu, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sponsorlarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Türkiye Basketbol Federasyonu, bütçesinin yüzde 80'ini sponsorlar sayesinde ayakta tutan bir federasyon. İnşallah bu böyle devam edecek. Türkiye Futbol Federasyonu gibi bağımsızlığı hak eden bir federasyon olduğumuzu dile getirmek istiyoruz. Bağımsızlığı hak ettiğimizi düşünüyoruz. Bu süreci de başarabilirsek daha büyük işler yapabileceğimizi bilmenizi istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

"Bazı beceriksiz yöneticiler yüzünden Denizli Süper Lig'de değil"

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Spor Kulübünün, beceriksiz yöneticileri nedeniyle ING Basketbol Süper Ligi'nde yer alamadığını belirtti.

 

Hidayet Türkoğlu, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'in başvurusunda şartların yalnızca bir kısmını yerine getirebildiğini, çok önemli gördükleri teminat mektubunun ibrazını ya da nakit ödemeyi de gerçekleştiremediğini kaydetti.

 

Federasyon olarak tüm kulüplere eşit davrandıklarını vurgulayan Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bazı insanlar farklı yorumlarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalışıyor. Denizli halkına sesleniyorum. Bazı beceriksiz yöneticileriniz yüzünden Basketbol Süper Ligi'nde bulunamıyorsunuz. Bu konuda TBF'nin hiçbir sorumluluğu yok. Biz son gün olan 21 Ağustos'a kadar Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Spor Kulübü ile her alanda iletişime geçtik. Maalesef beceriksizlikleri nedeniyle kamuoyunu farklı yönlendirip, bazı olayları siyasileştirmeye çalışan ahlaksız bir grupla karşılaştığımızı dile getirmek istiyoruz. Satılmış bir internet sitesi üzerinden kamuoyunu yanlış bilgilendirmek isteyen arkadaşların beceriksizlikleri yüzünden, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Süper Lig'de olamıyor. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde daha becerikli ve akıllı yöneticilerle onları da Süper Lig'de görürüz."

 

Türkoğlu, Denizli Basket'in ING Basketbol Süper Ligi'ne alınacağına dair söz verdiği yönündeki iddiayı yalanlayarak, "Normalde çok polemikli bir süreç. Hukuk dışı olarak hiç kimseye hiçbir söz vermedim. Bu arkadaş hiçbir adım atmadı ve kendisini kurtarmak için terbiyesizce davrandı. Bizim telefonumuz herkese açık. Yurt dışında olduğum süreçte Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan beni aradı. Şeniz hanıma, 'Sayın başkan, biz şu an yarı özerk federasyonuz. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlıyız. Bu anlamda federasyondaki arkadaşlar sizi arayıp, yol haritası çizecekler.' dedim. Şeniz hanıma sevgimizi ve saygımızı iletiriz. Kapımız her zaman açıktır ama söylendiği gibi söz verme durumu olmamıştır. Bu iddianın sahipleri ispatlarsa, yarın istifa edeceğim. Aksi halde bu terbiyesizliği yapan insanlardan da aynı cesareti bekliyor olacağım." diyerek sözlerini tamamladı.

f23bd4185a3f43418ce0a0ac5e045d54-tkyy9396.jpg

"Bazı arkadaşlar Euroleague'i de eleştirsin"

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman'a yönelik eleştiride bulundu.

 

Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Türkoğlu, Ergin Ataman'ın her fırsatta federasyonun aldığı kararları eleştirdiğini aktardı.

 

Ataman'ın para cezası alacağı için Avrupa Ligi'ni eleştirmekten korktuğunu savunan Hidayet Türkoğlu, "Bazen hayranlıkla izlediğimizi ve şaşırdığımızı söylemek istiyoruz. Bu arkadaş geçen gün bizi eleştirirken istemeden de olsa övdüğünü fark ettik. Öve öve bitiremediği ama eleştirmekten korktuğu Avrupa Ligi... Çünkü para cezası alacağı için. Sadece Türk basketbolunu eleştiren bu değerli kulübümüzün çalışanı geçen gün bir açıklama yaptı. Almış olduğumuz karardan sonra THY Avrupa Ligi'ne emsal teşkil ettiğini söyledi. Aslında bizim ne kadar güçlü bir federasyon olduğumuzu söylemiş oldu. Avrupa Ligi 10 gün sonra bizimle aynı kararı aldı ama bu çalışanımız onlarla ilgili yorum yapmadı. Buradan o arkadaşa söylemek isterim. Bizi Avrupa Ligi'nde tek Türk antrenör olarak temsil ettiği için paradan korkmasın. Alacağı her cezayı Türkiye Basketbol Federasyonu ödeyecektir." diye görüş belirtti.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.