TBMM Başkanı Kahraman Pakistan'da

TBMM Başkanı Kahraman Pakistan'da
Kahraman Pakistan Ulusal Parlamentosunda Genel Kurul çalışmasını izledi ve Pakistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'na hitap etti- Kahraman:- "Türkiye ile Pakistan arasındaki kilometre meselesi uçakla giderken mevzu ama kalpteki mesafe tamamen e

İSLAMABAD (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan Ulusal Parlamentosunda Genel Kurul çalışmasını izledi.

Kahraman, resmi ziyaret kapsamında geldiği Pakistan'da Ulusal Parlamentoyu ziyaret ederek, bir süre Genel Kurul çalışmasını izledi.

Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Murtaza Cavit Abbasi'nin Türk heyetinin gelişini duyurmasının ardından parlamento üyeleri geleneksel biçimde sıra kapaklarına vurarak Kahraman ve beraberindekileri selamladı.

Yerlerinden söz alan parlamenterler yaptıkları kısa konuşmalarla Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluk ilişkisini vurgulayarak, ziyareti dolayısıyla Kahraman'a teşekkür etti.

Bir süre Genel Kurul çalışmalarını izleyen Kahraman daha sonra Pakistan Senato Başkanı Mian Raza Rabbani ile de görüştü.

Türk ve Pakistan heyetlerinin de katıldığı görüşmede, Rabbani Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve üzüntülerini iletti.

Kahraman'da Pakistan'da meydana gelen terör saldırısından duyduğu üzüntüyü belirterek, terörün gelişmekte olan ülkelere darbe vurmayı amaçladığını, ancak asla başarılı olamayacağını dile getirdi.

Türkiye ve Pakistan'ın ortak dert ve gayretlere sahip olduğunu ifade eden Kahraman, Pakistan'ın Kurtuluş Savaşı'nda verdiği desteği Türk halkının her zaman kalbinde taşıdığına işaret etti.

-"Terörün milliyeti, dini olmaz"

TBMM Başkanı Kahraman, Ulusal Parlamento'da Pakistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Pervez Malik ile görüştü.

Görüşmeye Kahraman'ın beraberindeki Türk heyeti ile Dostluk Grubu üyesi Pakistanlı parlamenterler de katıldı.

Kahraman burada yaptığı konuşmada, TBMM'yi temsilen geldiklerini ve Türk milletinin selamlarını getirdiğini söyledi.

Pakistan'da kendilerini yabancı hissetmediklerini, kardeşlerinin arasında olduklarını belirten Kahraman, "Türkiye ile Pakistan arasındaki kilometre meselesi uçakla giderken mevzu ama kalpteki mesafe tamamen eşittir, sıfırdır." ifadesini kullandı.

Gösterilen konukseverlik için şükranlarını sunan Kahraman, iki ülke arasında tarihe dayalı derin bağlar bulunduğuna dikkati çekti. Pakistan’ın, Türkiye'nin milli mücadelesinde yanında yer aldığını hatırlatan Kahraman, "Bunu hiçbir Türk unutmaz." dedi.

Milli Mücadele sonrasında da Pakistan ile köklü bağların her alanda gelişerek sürdüğünü aktaran Kahraman, inanç birliği içinde olduklarını, dünyadaki meselelere ortak teşhis koyduklarını, gelişmek için çabaladıklarını ve her geçen gün daha iyiye gittiklerini vurguladı.

Kahraman, "Bu gelişmeyi önlemek isteyenler var. Dünyada terörü besleyenler var. Terör her ikimizin de en baş meselelerinden biri. Terörün milliyeti, dini olmaz. Terör, terördür. 'Benim teröristim, senin teröristin' gibi bir yaklaşım olamaz. Türkiye'de de Pakistan’da da terörist faaliyetler canlar aldı. Lahor'da yeni bir hadise oldu. Ankara’da, İstanbul’da oldu." diye konuştu.

Devletlerin terörizme bakışlarında farklı yaklaşımlar sergilemesini de eleştiren Kahraman, terör kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun herkesin ortak tavrı göstermesi gerektiğine işaret etti.

Türkiye olarak Pakistan'ın komşusu Afganistan ile olan meselelerindeki gelişmelerin de olumlu neticelenmesini arzu ettiklerini aktaranKahraman, bu noktada Türkiye olarak üzerlerine düşeni yapmaya, destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kahraman, Türkiye ve Pakistan arasında ziyaretlerin artması, işbirliğinin güçlenmesi dileğinde bulunarak, birlikten kuvvet doğacağını vurguladı.

Pakistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Pervez Malik de Kahraman ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliklerinin daha da artırılması gerektiğini belirten Malik, buna yönelik çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise Pakistan'a geldikleri andan itibaren hiçbir yabancılık çekmediklerini, kendilerini ailelerinin arasında hissettiklerini ifade etti.

Balta, Pakistanlı parlamenterleri Türkiye'ye davet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.