TBMM Başkanı Kahraman Pakistan'da

TBMM Başkanı Kahraman Pakistan'da
Kahraman, Pencap Eyalet Valisi Rajvana ile bir araya geldi

LAHOR (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan temasları kapsamında, Pencap Eyalet Valisi Malik Muhammed Refik Rajvana ile bir araya geldi.

Resmi ziyaret kapsamında, Lahor’da bulunan TBMM Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyet, Pencap Valiliği'nde Rajvana ile görüştü.

Rajvana, Pencap Eyalet Meclisi parlamenterlerinin de hazır bulunduğu görüşmede, Türk heyetine ziyaretleri dolayısıyla teşekkürlerini bildirdi.

Türkiye’nin doğal afetler sonrasında ülkesine verdiği desteği her zaman şükranla anımsadıklarını belirten Rajvana, başta Lahor’daki metrobüs projesi olmak üzere, ekonomik ve ticari iş birliklerinin de önemine değindi.

Vali Rajvana, iki ülke arasındaki iş birliklerinin de artırılması temennisinde bulundu.

TBMM Başkanı Kahraman da Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluğun derinliğine işaret ederek, her alandaki dayanışmanın geliştirilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Kahraman, Pakistan ziyareti sırasında gördüğü misafirperverlik için teşekkür ederek, sözlerini Urduca, "Yaşasın Pakistan, Yaşasın Türkiye" diyerek, tamamladı.

Kahraman daha sonra Rajvana’nın onuruna verdiği, öğle yemeğine katıldı.

- Muhammed İkbal anıt mezarını ziyaret

Kahraman ve beraberindeki heyet, Lahor'da bulunan Muhammed İkbal'in anıt mezarını ve Padişah Camisi'ni de ziyaret etti.

Anıt mezar ve camideki şeref defterini imzalayan TBMM Başkanı Kahraman, camide kutsal emanetlerin bulunduğu bölümü gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Caminin imamına Diyanet Vakıfınca özel olarak hazırlanan Kuran-ı Kerim'i hediye eden Kahraman, "Burada bir hazine var. Kutsal emanetler en iyi şekilde muhafaza edilmeli. Bu konuda Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.