TBMM Başkanı Kahraman'ın kabulü

TBMM Başkanı Kahraman'ın kabulü
Kahraman, Esenler Belediyesince düzenlenen "7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali" kapsamında Türkiye'ye gelen çocukları kabul etti

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Esenler Belediyesince düzenlenen "7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali" kapsamında Türkiye'ye gelen çocukları kabul etti.

Kahraman, TBMM Tören Salonunda gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, ziyarete gelen çocukların, yarının büyükleri ve devlet idarecileri olacağını belirterek, kendilerine başarılar diledi.

İsmail Kahraman, Türkiye'nin böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından memnun olduğunu belirterek, "ekmeğin" de sembol olarak seçimlesinin çok güzel olduğuna işaret etti. Kahraman, "ekmek demenin, hayat demek" olduğunu vurguladı.

Kahraman, "Münakaşaların, sıkıntıların olduğu bölgede bu ülkelerimiz. Ama inşallah birlikte zorluklar aşılacak, beraberlik içinde halledilecek ve sizler genç çocuklarımız büyüdüğünüzde inşallah bölgelerimizde herhangi bir sıkıntı görmeyeceksiniz ve bir barış havası içerisinde ülkelerimiz daha ileriye gidecekler." dedi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, davet ettikleri çocukların, kendi ülkelerinden sembolik olarak un getirdiğini, daha sonra bu unlardan ekmek yapıldığını ve bu ekmeğin de çocukların mektuplarıyla dünya liderlerine gönderildiğini aktardı.

Festivalin bu yılki konseptini, "İpekyolu ülkelerinin çocukları Esenler'de ekmek pişiriyor" diye belirlediklerini vurgulayan Göksu, bugün Meclise Moğolistan, Kazakistan, Türkmenistan, Suriye, Afganistan ve Türkiye'den çocukların geldiğini, ancak festival kapsamında Gürcistan, Pakistan, Azerbaycan, Irak ve Kırgızistan'dan da olmak üzere toplam 150 öğrencinin Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından çocuklar, yaptıkları ekmeği TBMM Başkanı Kahraman'a verdi ve ülkelerine özgü hediyeleri takdim etti.

Çocuklarla sohbet eden Kahraman, kendisine hediye edilen Kazakistan milli giysisi "çapan"ı giydi ve Moğolistan milli çalgısı "möriin huur" ile poz verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.