TBMM Başkanı Şentop'tan sanatçı Burak Haktanır'a tebrik

TBMM Başkanı Şentop'tan sanatçı Burak Haktanır'a tebrik
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasını eleştiren yönetmen Özcan Alper'e tepki gösteren sanatçı Burak Haktanır'ı arayarak, tebrik etti.

Aşıklar Bayramı, Sonbahar gibi filmlerin yönetmeni Özcan Alper'in Boğaziçi Film Festivali'nde ödülünü TTB Başkanı Şebnem Korur Fidancı'ya adamasının ardından Oyuncu Burak Haktanır, "O kadın TSK'ya iftira attı" diyerek tepkisini gösterdi.

ÖDÜLÜNÜ MEHMETÇİK'E İFTİRA ATAN FİNCANCI'YA İTHAF ETTİ

Türkiye'nin en önemli film festivallerinden Boğaziçi Film Festivali, sanatını ideolojik bağlılığın alet eden bir yönetmenin yalan söyleyerek yaptığı eylemle gölgelendi. Festivalde ödül alan yönetmen Özcan Alper, terör örgütü PKK'nın TV kanalına bağlanarak Mehmetçik'in terörist mağaralarını bombalarken kimyasal silah kullandığını iddia eden ve bu yüzden mahkeme tarafından tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı "barışı savunduğu için tutuklandı" yalanıyla savundu ve ödülünü ona ithaf etti.

SALON İKİYE BÖLÜĞNDÜ

Bu ithaf salondan alkış alırken, katılımcılar arasında bulunan oyuncu Burak Haktanır, ayağa kalkarak Özcan Alper'e "O kadın TSK'ya iftira attı. Kaç gündür bütün PKK sayfaları onu destekliyor" diye haykırdı. Haktanır, ısrarla haykırınca önce sessizlik oldu, sonra Haktanır için de alkışların yükselmesi dikkat çekti. Sahnede bulunan oyuncu Selcen Ergün'ün de "O kadın" ifadesine takılarak, Burak Haktanır'ı "Çok eril bir dil kullanıyorsunuz" diye eleştirmeye çabaladı.

KARİYERİME MAL OLSA BİLE...

Salonu terk eden Haktanır, "Mehmetçiğe sahip çıkmak hepimizin görevi. Belki bu yaptığım kariyerime mal olacak ancak umurumda değil" dedi.

oyuncu-burak-haktanirdan-odulunu-fincanciya-ithaf-eden-yonetmene-tepki-o-kadin-tskya-iftira-atti-1667072139432.jpg

TBMM BAŞKANI ŞENTOP ARAYIP DURUŞU İÇİN TEBRİK ETTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasını eleştiren yönetmen Özcan Alper'e tepki gösteren sanatçı Burak Haktanır'ı arayarak, tebrik etti.

TBMM Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Meclis Başkanı Şentop, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde yönetmen Özcan Alper'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonunda kimyasal silah kullandığını öne süren TTB Başkanı Fincancı'nın, "barış" dediği için tutuklandığını iddia etmesine, "O kadın TSK'ya iftira attı' sözleriyle tepki gösteren sanatçı Burak Haktanır'ı arayarak, gösterdiği duruştan dolayı tebriklerini iletti.

Şentop görüşmesinde, Haktanır'ın sergilediği tavrı takdir ettiğini belirterek, bilhassa sanat dünyasında oluşturulmaya çalışılan ideolojik mahalle baskısına karşı bu çıkışın oldukça önemli olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.