Tbmm Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır:

Tbmm Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır:
"(Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Röttgen'in Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamaları) Türkiye'yi hedef alan talihsiz açıklamalarını önyargılı ve maksatlı buluyorum"- "Bazı müttefiklerimizin, terörizme karşı haklı mücadelemiz

TBMM (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Norbert Röttgen'in Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamaları, önyargılı ve maksatlı bulduğunu belirterek, "Bazı müttefiklerimizin, terörizme karşı haklı mücadelemize eleştiri getirirken hemen yanı başımızdaki kriz bölgelerine artan şekilde silah satmaları veya transfer etmeleri büyük bir ikiyüzlülüktür. Almanya'nın rekor düzeye ulaşan silah satışları bu bakımdan ibret vericidir." ifadesini kullandı.

Bozkır, yaptığı yazılı açıklamada, Röttgen'in, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Yasadışı, uluslar arası hukuka aykırı ve DEAŞ'le mücadelede yarar sağlamayacağı, Suriye'deki Kürtlerden Türkiye'ye yönelik bir saldırı olmadığı, ABD'nin, Türkiye'nin başlattığı operasyonla ilgili eleştirilerinde haklı olduğu ve Almanya'nın da ABD çizgisini takip etmesi gerektiği" yönünde açıklamalarda bulunduğunu anımsatarak, ifadeleri talihsizlik olarak değerlendirdi.

Suriye kaynaklı terör unsurlarının, Türkiye'de son birkaç yıldır gittikçe yoğunlaşarak devam eden eylem ve saldırılar neticesinde yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Bozkır, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Eylemlerin, DEAŞ'ın yanı sıra, NATO, ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak tanınan PKK/KCK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD/YPG terör örgütlerince koordineli bir şekilde gerçekleştirildiği somut kanıtlarla ortadadır. PKK/KCK/PYD/YPG kontrolündeki Afrin bölgesinden Türkiye'ye yapılan roket saldırıları ve taciz atışları sonucu birçok askerimiz ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. DEAŞ terör unsurlarının Afrin bölgesindeki hareketliliği de oldukça kaygı vericidir."

Zeytin Dalı Harekatı'nın Suriye'de Kürtlerle hiçbir ilgisi olmadığına dikkati çeken Bozkır, harekatın Afrin bölgesindeki terörist unsurlara karşı yapıldığını vurguladı. Zeytin Dalı Harekatı'nı, Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarına karşı orantılı ve ölçülü bir karşılık olarak nitelendiren Bozkır, sivillerin zarar görmemesi için TSK'nın her türlü tedbiri aldığını kaydetti.

- "Türkiye'yi hedef alan talihsiz açıklamaları maksatlı buluyorum"

Uluslar arası terörle mücadelenin ortak, somut ve dürüst bir yardımlaşma, dirayetli bir çaba gerektirdiğine işaret eden Bozkır, şunları kaydetti:

"Terörizmle mücadelede Türkiye'nin maruz kaldığı tehdit ve saldırılar karşısında başta müttefikimiz ülkeler olmak üzere tüm dünya ülkelerinden terörle mücadelemizi, en azından destekleyici açıklamaların gelmesi haklı beklentimizdir. Bu bağlamda, bazı müttefiklerimizin, terörizme karşı haklı mücadelemize eleştiri getirirken hemen yanı başımızdaki kriz bölgelerine artan şekilde silah satmaları veya transfer etmeleri büyük bir ikiyüzlülüktür. Almanya'nın rekor düzeye ulaşan silah satışları bu bakımdan ibret vericidir. Alman Komite Başkanına, Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili olarak yabancı ülkelerdeki mevkidaşlarıma, dolayısıyla kendisine de gönderdiğim mektubu dikkatle okumasını tavsiye ediyorum. Zira, Türkiye'yi hedef alan talihsiz açıklamalarını önyargılı ve maksatlı buluyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.