TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
CHP'nin, TBMM Genel Kurulu'nun, bu hafta Cumartesi ve Pazar günü de çalışması önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - CHP'nin, TBMM Genel Kurulu'nun, bu hafta Cumartesi ve Pazar günü de çalışması önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, öneri üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, bazı medya kuruluşlarının, iş adamı Rıza Sarraf'ı tutuklayan ABD'li savcının, Paralel Devlet Yapılanmasına mensup olduğu yönünde birtakım yaklaşımlar sergilediğini savundu.

Erdem, "Paralel yapı soruşturmasını yürüten savcılara seslenmek şartıyla şunu öneriyorum arkadaşlar: Gelin, savcılara bir yol haritası oluşturalım. FETÖ iddianamesini değiştirelim, 'Fetömi̇nati̇ ve Tapınak Şakirtleri' yapalım. Niye? Çünkü o kadar güçlü bir yapı ki bu, Amerika'daki savcıyı da yönetiyor, tıpkı İlluminati gibi. Hani dünyayı eskiden Masonlar yönetirdi yahut da Siyonistler yönetirdi perspektifinden, bugün İlluminatinin yerini, anlaşılan, Fetömi̇nati̇'ye ve Tapınak Şakirtlerine bırakmışız." ifadesini kullandı.

Çocukların istismarı konusunda ortak bir mücadele verilmesinin önemine dikkati çeken Erdem, iktidar partisine seslenerek, "Gelin, hep beraber, getirin önergenizi, altına imzamızı atalım, çocuk istismarını engelleyecek bir yaklaşımı hepimiz burada sahiplenerek, sizin öncülüğünüzde, sizin liderliğinizde ve sizin belirlediğiniz önerge konseptinde onaylayalım ve bu problemle birlikte mücadele edelim." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, hükümet ve AK Parti eliyle, parlamentonun her geçen gün daha fazla işlevsizleştirildiğini ileri sürerek, parlamentonun vesayet altında olduğunu iddia etti.

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, "Bugün memleketin bir güvenlik meselesi var, Meclis'e birileri müsaade ettiği ölçüde geliyor. Memlekette çok ciddi bir işsizlik meselesi var, Meclis'e birileri müsaade ettiği ölçüde geliyor. Memlekette pek çok iş yerleri kapanıyor, ücretsiz tatile çıkarılıyor çalışanlar, bu Meclise birileri müsaade ettiği ölçüde geliyor." ifadelerini kullandı.

Koçdemir, bu anlayışın neticesinde ülkede siyasetin dilinin zehirlendiğini, bir kamplaşmaya doğru gidildiğini ve geleceğe dair bir karamsarlığın hakim olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, devlet ve millet olarak zor günlerden geçildiğini belirterek, Türkiye'yi zayıflatmaya, güçsüzleştirmeye ve diz çöktürmeye çalışan ulusal ve uluslararası gayri meşru yapılanmalarla topyekun mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Terörle mücadelenin sadece hükümetin ve AK Parti'nin meselesi olmadığını dile getiren Alparslan, bunun, toplumun her kesiminin ortak sorunu olduğunun altını çizdi.

Bu ülkenin ve bu milletin pek çok sorunun üstesinden geldiğini ve pek çok konuyu ve meseleyi de çözdüğüne dikkati çeken Alparslan, şöyle devam etti:

"İnşallah, yine, ülkemiz üzerinde, milletimiz üzerinde oynanmaya çalışılan pek çok oyun, kurulmaya çalışılan pek çok tuzak da boşa çıkarılacak ve bu ülke, bu millet hak ettiği çok daha güzel günlere hep beraber inşallah kavuşacaktır diye ümit ediyorum. Meclis'in millet iradesinin ve egemenliğinin temsil edilen yer olduğu hiç tartışmasız ve şüphesizdir. O sebeple, bizler milletin iradesini ve egemenliğini temsil eden vekiller olarak milletin sorunlarını bilmek, anlamak, onların meselelerini çözme konusunda bir irade ortaya koymak durumundayız. O sebeple, meseleleri tahlil eder iken milletin diliyle konuşabilmeyi, milletin gözüyle görebilmeyi, milletin hassasiyetlerine dokunabilmeyi de becerebilmeliyiz."

Yapılan oylama sonucu CHP'nin, Genel Kurulun bu hafta Cumartesi ve Pazar günü çalışması önerisi kabul edilmedi.

Öte yandan HDP, çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılmasına ilişkin verdikleri Meclis Araştırması önergesinin bugün görüşülmesi önerisini, Genel Kurula getirdi. Öneri, görüşmelerin ardından kabul edilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.