TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
AK Partili Aktay:-"Terör saldırılarına karşı dünyanın farklı bir tavır ve tepki içerisinde bulunuyor olması hepimizin yüzleşmesi gereken önemli bir konudur"

TBMM (AA) - AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Terör saldırılarına karşı dünyanın farklı bir tavır ve tepki içerisinde bulunuyor olması hepimizin yüzleşmesi gereken önemli bir konudur." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 19-23 Mart 2016 tarihlerinde Zambiya’nın Lusaka şehrinde gerçekleştirilen Parlamentolar Arası Birliğin (PAB) 134. Genel Kurulu hakkında Meclisi bilgilendirdi.

PAB'ın bu yıl "demokrasinin gençleştirilmesi ve gençlerin sesine kulak verilmesi" gündemiyle toplandığını belirten Aktay, katılımcı demokrasi olmadan genç nüfusun toplumun zayıf bir unsuru olarak kaldığını söyledi.

Toplantının terör saldırılarının gölgesinde gerçekleştiğini, İstanbul ve Belçika'daki saldırıların yankılarına şahit olduklarını vurgulayan Aktay, "Terör saldırılarına karşı dünyanın farklı bir tavır ve tepki içerisinde bulunuyor olması hepimizin yüzleşmesi gereken önemli bir konudur." ifadesini kullandı.

-Bolu'nun sorunları

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, seçim bölgesinin sorunlarına ilişkin söz aldı. Özcan, Bolu'nun en önemli sorununun yanlış hesaplanan kişi başı milli gelir olduğunu bildirdi.

Düzce'nin Bolu'dan ayrıldığı dönemde yapılan milli gelir tespiti nedeniyle Bolu'nun milli gelirde ön sıralarda yer almasına neden olduğunu belirten Özcan, "Çok şükür Bolulular olarak Kuvveytlilerden daha fazla milli gelire sahibiz. Ama sosyal yardımlardaki artışlar bakımından Bolu, 81 il içinde en çok artış olan illerden bir tanesi. Bu kadar zenginiz madem neden bu kadar sosyal yardımlarda artış var AKP iktidarı döneminde." diye konuştu.

Özcan, 2001 yılındaki ekonomik krizinde Bolu'da 10 bin icra dosyası varken şu anda icra dosyalarının 130 bini geçtiğini savunarak, Bolu'nun işsizlik ve ekonomik sebeple boşanma artışlarında da Türkiye birincisi olduğunu öne sürdü. Özcan, Bolu'da en kısa zamanda milli gelir tespiti yapılması gerektiğini söyledi.

CHP'li Özcan'ın ifadeleri üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Özcan'ın konuşmasında AK Parti'yi samimiyetsizlikle suçladığını belirterek, "Bizim samimi olup olmadığımızı test edecek parti CHP değildir, kişi de Sayın Özcan değildir. Bizimi samimiyetimizi test edecek tek merci millettir. Bizim ne kadar samimi olduğumuzu Düzce'de 3-0, Bolu'da da 2-1 yaparak millet bize göstermiştir." diye konuştu.

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin durumlarına ilişkin söz aldı. Barış isteyenlerin AK Parti hükümetinin yönlendirmesiyle tutuklandığını iddia eden Özkan, "Esra Mungan'ın istediği tek şey barış. Avukatların, tutuklanan gazetecinin istediği tek şey barış. Halkı sindirmeye, baskı kurmaya çalışmaktan vazgeçin." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Özkan'ın tutuklamalardan AK Parti'yi sorumlu tutmasının doğru olmadığını belirtti. Bostancı, "Tutuklamalara ilişkin Türkiye'deki yasama, yürütme, yargı sistemini atlayıp siyasete ihale çıkartmak, 'tutuklamaları AK Parti yaptı' deyip tutuklamaları AK Parti yapıyor gibi kanaat oluşturmak yanlış." değerlendirmesinde bulundu.

Bostancı'nın sözleri üzerine, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Biz yargıya güveniriz ama adil yargılama yapan, tarafsız, bağımsız yargıya güveniriz. Biz siyasallaşmış yargıya asla güven duymadık, duymuyoruz. Hükümetin, iktidarın, cumhurbaşkanının yargı üzerindeki vesayeti her türlü tartışmadan uzaktır. Yargı üzerinde yapılmadık ameliyat, değişiklik kalmadı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bazı milletvekilleri 30 Mart 1972'de öldürülen Mahir Çayan ve arkadaşlarını andı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Sayın milletvekilleri ben de 30 Mart'ta öldürülen Mahir Çayan ve arkadaşlarını saygıyla anıyorum." dedi.

CHP'li milletvekilleri Bahçekapılı'nın bu sözlerini alkışladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.