TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:-"İslam'ın emirleri ve anlatımları sadece Müslümanlara yönelik değil, bütün insanlığa yönelik mesajlar taşıyor"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kutlu Doğum Haftası'nın kutlandığını anımsatarak, "İslam'ın emirleri ve anlatımları sadece Müslümanlara yönelik değil, bütün insanlığa yönelik mesajlar taşıyor." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'da gündemdışı söz alan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ildeki tarımsal alanların kaybı konusunda yaptığı konuşmada, şehrin çevre felaketiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, günlük katı atık miktarının 10 bin ton civarında olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesinin aldığı bir kararla Nilüfer'in güney kesiminde tarım alanları ve ormanın bulunduğu bir bölgenin katı atık toplama alanı olarak belirlendiğini aktaran Aydın, buranın, çöp sızıntıları nedeniyle çevresindeki bölgeleri de etkileyeceğini kaydetti.

Bursa'nın, yeşilinin, tarımının ve ormanının koruma altına alınmasını isteyen Aydın, "Bursa'ya kıymayın efendiler." ifadesini kullandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, ABD'de 14-19 Mart 2016 tarihlerinde yapılan Kadının Statüsü Komisyonu'nun 60. Oturumu hakkında yaptığı konuşmada, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri olarak gerçekleştirdikleri temaslara değindi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Sağlık Haftası nedeniyle yaptığı konuşmada, Türk tarihi boyunca sağlık konusuna her zaman önem verildiğini anımsatarak, Cumhuriyet döneminde de bu alanda önemli çalışmalara imza atıldığını hatırlattı. Ancak son dönemde sağlık alanında atılan adımların yetersiz olduğunu savunan Şimşek, Mersin'deki sağlık sorunlarını anlattı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen askerlere rahmet ve yaralılara şifa diledi.

Türkiye'nin, terörün ulaştığı boyut nedeniyle bir beka mücadelesi verdiğini belirten Akçay, "Bu mücadele amasız, fakatsız, lakinsiz, kararlı bir şekilde olmalıdır. Ancak ne yazıktır ki biz Hükümet'te bu iradeyi hala göremiyoruz" dedi.

Akçay, hükümeti terörle mücadelede tutarlı ve kararlı olmaya davet etti.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, operasyon bölgelerinde sivil halkın mağduriyet yaşadığını ileri sürerek, bazı parti yöneticilerinin gözaltına alınarak, tutuklanmasını da kınadı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ülkede bir hükümetin olmadığını savunarak, "Ülkede bir Hükümet olsaydı, her gün bir şehit haberi almazdık." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kutlu Doğum Haftası'nın kutlandığını anımsatarak, Hazreti Muhammed'in, güzel ahlakın ne olduğunu insanlığa öğrettiğini, İslam'ın emirlerinin ve anlatımlarının sadece Müslümanlara yönelik olmadığını, bütün insanlığa yönelik mesajlar taşıdığını vurguladı.

Türkiye'nin teröre karşı zorlu bir süreç verdiğini kaydeden Bostancı, ülkenin, vatanın, bayrağın, insanların ve gelecek kuşakların huzuru ve sükunu için bu mücadelenin verilmeye devam edileceğini bildirdi.

Başkanvekili Buldan, Başkanlık Divanı olarak Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle, Türkiye'ye bir an önce huzurun, refahın ve barışın gelmesini temenni ettiklerini belirterek, Hazreti Muhammed'i bir kez daha saygı ve minnetle andıklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.