TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
MHP'nin intihar girişimlerinin nedenlerinin araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

MHP'nin intihar girişimlerinin nedenlerinin araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

MHP, Danışma Kurulunda oybirliği sağlanamaması nedeniyle araştırma önergesinin görüşülmesi önerisini Genel Kurula taşıdı.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, kendi canına kıymanın, trafik kazalarından sonra en önemli ölüm nedenlerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye'de intihar vakalarının son günlerde artış gösterdiğini belirten Erdem, bunun intiharı önemli bir toplumsal sorun haline getirdiğini ifade etti. Erdem, "Bizim intiharı önlemeyle ilgili vazifelerimiz var." dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, intiharların temelinde toplumsal, siyasal, kültürel ve ekonomik süreçlerin yattığını bildirdi.

İntiharların meydana gelmesinde çevresel baskıların önemli bir yere sahip olduğunun bilindiğini vurgulayan Özçelik, intihar nedenlerinin çeşitlilik arz ettiğine işaret etti. Özçelik, "İntihar ve intihar girişimleri ekonomik açıdan bağımlı kişilerde daha sık görülmektedir." diye konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye'de son yıllarda intihar vakalarının arttığına değinerek, bu konunun araştırılmasını istedi. Herkesin yaşam hakkının Anayasa ile garanti altına alındığını hatırlatan Akar, kendisinin de daha önce Kocaeli'deki intihar vakalarının araştırılmasına ilişkin bir önerge verdiğini anımsattı.

Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişinin intihar nedeniyle öldüğünü belirten Akar, Türkiye'deki intihar vakalarına bakıldığı zaman evli kişilerin oranının çok yüksek olduğuna dikkati çekti.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, intihar olaylarının birçok sebebi olduğunu, bunu sadece ekonomik nedenlere indirgemenin doğru olmadığını dile getirdi. Ekonomik seviyesi yüksek insanlarda da intihar olaylarının yaşandığını vurgulayan Gözgeç, intihar olaylarında medyanın rolünün de önemli olduğunu belirtti. Gözgeç, "İntihar sahneleri içeren film, video gibi görsellerin kolay ulaşılabilir olmaması önemlidir." ifadesini kullandı.

MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.