TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri, AB Komisyonunun Schengen ülkelerine yapılacak seyahatlerde Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması yönündeki tavsiye kararını olumlu buldu

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri, AB Komisyonunun Schengen ülkelerine yapılacak seyahatlerde Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması yönündeki tavsiye kararını değerlendirdi.

Genel Kurulda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AB Komisyonunun tavsiye kararının, Türkiye'nin beklediği bir karar olduğunu dile getirdi.

Bostancı, bunu, 200 yıllık modernlik yolculuğunda önemli bir aşama olarak görmek gerektiğini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da AB Komisyonunun kararını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirerek, vize muafiyeti için gelen tasarılara azami katkı gösterdiklerini belirtti.

Bunun, henüz tavsiye kararı olduğunu anımsatan Altay, partisinin ulusal meselelerde üzerine düşen her türlü olumlu tutumunu göstermeye devam edeceğini bildirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da AB Komisyonundan, Türkiye aleyhinde bir karar beklenmediğini ancak bu kararı zafer olarak değerlendirmenin de yanlış olduğunu söyledi. Yetkili mercinin Avrupa Parlamentosu olduğuna işaret eden Akçay, burada da aynı yönde karar çıkmasını temenni etti. Akçay, TBMM'nin vize muafiyeti için yoğun mesai yaptığını anlattı.

Bu arada söz alan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ise "Dersim'de yaşayanlar, bu acıyla bir bütün yaşıyorlar. Dersim katliamıyla halen bir yüzleşme gerçekleşmedi. Bir halkı yok eden, bir inancı küçük düşüren, sağ kalanları sürgüne gönderen anlayışı kınıyoruz." ifadesini kullandı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.