TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz: "Bir kongre kararı aldık diye kriz beklentisi içine girmeyin. Buradan size ekmek çıkmaz"-CHP Grup Başkanvekili Özel: "Partili Cumhurbaşkanı kandırmacasına da bütün gücümüzle direnmeye ve ülkeyi bu kumpasa karşı korumaya

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Bir kongre kararı aldık diye kriz beklentisi içine girmeyin. Buradan size ekmek çıkmaz." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Yerinden söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "saray darbesinin ardından parlamentonun yaptığı çalışmaların meşruiyetinin olmadığını" öne sürdü.

Baluken, "Partili Cumhurbaşkanı formülü, AKP'nin, halkın istediği yeni bir anayasadan çok sarayın istediğini çıkarma derdinde olduğunu gösteriyor." görüşünü savundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Halktan destek görmeyen başkanlık sisteminin ardından partili cumhurbaşkanı önerisiyle, Cumhuriyetin ve onun kazanımlarına karşı darbe girişiminde taktik değişikliğinin farkındayız. Nasıl başkanlık sistemine karşı göğsümüzü siper etmişsek, bundan sonra da partili Cumhurbaşkanı kandırmacasına da bütün gücümüzle direnmeye ve ülkeyi bu kumpasa karşı korumaya devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Buradan size ekmek çıkmaz"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Darbeye ilişkin söylemleri reddediyoruz. Darbe kelimesini bu kadar kolay, bu kadar sıradanlaştırarak, hoyratça söylenmesi siyasal israftır. Yasaya, Anayasa, parti tüzüğümüze uygun şekilde bir görev değişikiliği yaşanmaktadır. Buradan kriz beklentisi olanlar boşuna bekler. Kriz yok, hükümet de yerinde. Bir kongre kararı aldık diye kriz beklentisi içine girmeyin. Buradan size ekmek çıkmaz." değerlendirmesinde bulundu.

İnceöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün başkanlık sistemiyle ilgili yaptığı açıklamanın talihsiz olduğunu belirterek, "Başkanlık sistemi bir kişi için değil sistemin bekası için talep edilmiştir." dedi.

Yeniden söz alan CHP Grup Başkanvekili Özel, "Bu, darbenin daniskasıdır. Başbakanı, görevinin başındayken pencereden aşağı attılar." ifadesini kullandı.

Bakanlar Kurulu sıralarında hiçbir bakanın bulunmadığını söyleyen Özel, "Bakanlar Kurulu'nun Meclis'ten sürgün edilmesini teşhir ediyoruz. Nerede hükümet? Sayın İnceöz, ben bakan göremiyorum. İsterseniz birlikte bakalım." diyerek Bakanlar Kurulu sıralarının olduğu bölüme gitti.

Özel, "Bakanlar Kurulu toplantısı yapmayan hükümet, grup toplantısı yapamayan iktidar partisi mi olur? Siz, iradesini saraya ipotek etmişsiniz. Bu, darbe girişimine ortak olma suçudur. Darbeye iştirak suçudur. O darbeci günün birinde hesap verecek, siz de yargılanacaksınız." görüşlerini öne sürdü.

HDP Grup Başkanvekili Baluken de "Size bir ipucu vereyim. Kabinenin birçok üyesini Ankara'daki berber salonlarında bulabilirsiniz. Bıyık bırakma yarışı var. Bu konu bakanlık işlerinden daha öncelikli." diye konuştu.

Öte yandan, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Kilis'te meydana gelen patlamalar ve bu patlamaların provoke edilmesi; HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım "Dil Bayramı"; CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da "AİHM Kararları ile Alevilik" ile ilgili Gündemdışı konuşma yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.