TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
CHP'li Tanrıkulu'nun, faili meçhul cinayetlerde zaman aşımının işlememesi için verdiği yasa teklifinin doğrudan gündeme alınması kabul edilmedi

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, faili meçhul cinayetlerde zaman aşımının işlememesi için TCK'da değişiklik içeren yasa teklifinin doğrudan gündeme alınması, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmedi.

Tanrıkulu, doğrudan gündeme alınma önergesi üzerinde yaptığı konuşmada, 1990'lı yıllarda işlenen faili meçhullerle ilgili açılan davaların çoğunun cezasızlıkla sonuçlandığını söyledi. Tanrıkulu, "Tahir Elçi cinayeti, 6 ay gibi jet hızıyla faili meçhul hale getirildi. Tahir'in ömrü faili meçhullere karşı savaşlarla geçmişti. Bu ona yapılacak en büyük haksızlıktı." dedi.

Cumartesi annelerinin bugün Adalet Bakanlığı önünde olduklarını belirten Tanrıkulu, kendilerinin Bakanlık önüne asmak istedikleri ancak izin verilmeyen Berfu Kırbayır adına yazılmış bir mektubu okudu.

Tanrıkulu'nun, faili meçhul cinayetler ve kayıplarda zaman aşımının işlememesi için TCK'da değişiklik öngören, İçtüzük'te belirtilen sürelerde komisyonda görüşülmeyen yasa teklifinin doğrudan gündeme alınması önergesi kabul edilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.