TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerinde HDP Grubu adına söz alan Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Paris'te meydana gelen cinayetlerin "uluslararası bir komplo sonucu" olduğunu savundu.

Katil zanlısı olan Ömer Güney'in mahkeme karşısına çıkmasını engelleyecek bir sağlık problemi olmadığı ifade edildiğini belirten Taşdemir, "Ömer Güney'in ilişkileri ve bu uluslararası komplo sonucu gerçekleşen katliamın boyutuna baktığımızda Ömer Güney'in ölümünün de şüpheli olduğunu söylemek isteriz. Çünkü Ömer Güney'in ilişkileri ve bu uluslararası komploda yer alan güçlerin açığa çıkması bu mahkemede birçok sorunun da cevabı olacaktı." dedi.

Taşdemir, "Eğer Kürt, kadın, devrimci ve muhalifseniz katliamların aydınlanmama geleneği var." görüşünü öne sürdü.

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti'nin kurulduğundan beri faili meçhullerin, karanlık ilişkilerin, kirli tezgahların, tuzakların ve tertiplerin karşısında durduğunu, buna tevessül edenlerin de her zaman açığa çıkarılması için demokratik, hukuki bir mücadeleyi hayata geçirdiğini ifade etti.

Alparslan, bu genel yaklaşımdan dolayı, özellikle bu somut olaya ilişkin ayrıca yeni bir komisyon kurulmasına gerek olmadığı kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.