TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, gündem dışı söz alarak...

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, gündem dışı söz alarak Spor Toto Süper Lige çıkmayı garantileyen Adanaspor ile TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda şampiyon olan Çağla Büyükakçay'ı kutladı.

Adana'da patates üreticilerinin, sorunlarını dile getirmek üzere yalnızca 15 dakika süren bir protesto gerçekleştirdiklerini ve polisin şiddetli müdahalesi ile karşılaştıklarını ifade eden Türkmen, bu anlayışın asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ise gözaltı işlemleri konulu gündem dışı konuşma yaptı.

Partisinin yöneticilerine yönelik görevden uzaklaştırma, gözaltı ve tutuklama kararlarını eleştiren Baydemir, ülkenin parti devleti anlayışı ile yönetildiğini, muhalif olma ve savunma hakkının gözardı edildiğini belirtti.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise "Dünya Kardeşlik Haftası"na ilişkin gündem dışı konuşmasında, insanlığın kardeşlik anlayışı ile birbirine bağlanmasının sorunların çözümü ve barışın korunmasında en önemli unsur olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.