TBMM Milli Savunma Komisyonu

TBMM Milli Savunma Komisyonu
SASAD Yönetim Kurulu Başkanı Kurt, savunma ve havacılık sanayi çalışmalarına ilişkin sunum yaptı

TBMM (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Kurt, savunma ve havacılık sanayi çalışmalarına ilişkin sunum yaptı.

Komisyon, AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü başkanlığında toplandı.

Nail Kurt, yaptığı sunumda, kendilerinin sektörle devlet arasında arayüz görevi gördüklerini söyledi.

Dünya savunma harcamalarında ilk sırada ABD'nin yer aldığını vurgulayan Kurt, Rusya, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan ve Çin'in de üst sıralarda bulunduğunu belirtti. Söz konusu harcamalarda Çin'in 200 milyar dolar seviyesine geldiğine dikkati çeken Kurt, Çin'in bu hızla gitmesi durumunda ABD'yi zorlayabileceğini dile getirdi.

Kurt, Türk savunma sanayi cirosunun ise 5 milyar dolar civarında olduğunu, iç pazar büyüklüğünün ise yaklaşık 2,5-3 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu dile getirdi.

-"Gerilla" tartışması

Toplantıda söz alan CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, 4 bin civarında yeni polisin Doğu ve Güneydoğu illerine atandığını ve bunların 20 günlük bir eğitimle bölgeye gönderildiği yönünde haberler aldıklarını ifade etti. Bozkurt, "Bu kadar kısa eğitimli vatan evlatlarının şehir gerillasının hüküm sürdüğü ve ciddi bir şehir savaşının yaşandığı, sokak sokak savaş yaşandığı bölgede bu kadar yüksek oranda şehit verilmesi neden olmaktadır?" dedi.

Bozkurt'un "şehir gerillası" ifadesini kullanmasına AK Parti ve MHP'li üyeler tepki gösterdi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Şehir gerillası ne demek ya orada teröristlerle mücadele var. Orada aslanlar gibi benim polisim ve askerim mücadele ediyor" diye konuştu.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, "Biz savaş kelimesine bile karşı çıkarken siz halen ısrarla kullanıyorsunuz. Sizin bu askeri terminolojiyi kullanmanız birilerinin ekmeğine yağ sürer. Orada milli mücadele veriliyor" açıklamasını yaptı.

Bozkurt ise kendisinin "gerilla" demediğini ve ne söylediğini bildiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.