Tbmm'den Türk Kızılayına Destek

Tbmm'den Türk Kızılayına Destek
TBMM Başkanlığı, Türk Kızılayının kök hücre ve kan bağışı faaliyetlerine destek amacıyla kampanya düzenliyor

TBMM (AA) - TBMM Başkanlığı, Türk Kızılayının kök hücre ve kan bağışı faaliyetlerine destek amacıyla 2 gün serecek bir kampanya düzenleyecek.

TBMM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, yarın ve 13 Şubat Şubat Çarşamba günü Halkla İlişkiler Binası'nın önünde kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, kaynağı yalnızca insan olan kana her zaman herkesin ihtiyacı olabileceği vurgulandı.

Türkiye'de pek çok ailenin umutla beklediği kan ve kök hücre ihtiyacının Türk Kızılayı tarafından sağlandığı anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında bin 200 ila bin 500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir. Çocukluk çağındaki kanser vakalarında lösemi hastalar birinci sırada yer almaktadır. Lösemi hastası çocuklarımızın tedavilerinde uygulanan kök hücre nakli için verilecek bir tüp kan ise nakil bekleyen bir çocuğa hayat demektir. TBMM olarak milletvekillerimiz, idari yöneticilerimiz ve tüm personelimizle toplumdaki duyarlılığın artmasına katkı sağlamak ve tüm lösemili yavrularımıza umut olmak için kök hücre ve kan bağışında biz de varız diyoruz. Bu vesileyle 12-13 Şubat tarihlerinde Halkla İlişkiler Binası'nın önünde kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlenecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.