TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü

TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü
TBMM Başkanı Kahraman, koltuğunu, 23 Nisan TBMM Başkanı Özayaşlıoğlu'na devretti - İsmail Kahraman: "Çocuklar gelecektir, düz beyaz kağıttır. Bizim inancımıza göre çocuklar günahsız doğar"- Ahmet Özayaşlıoğlu: "Tıpkı bu mevsimde yeşeren ağaçların yaprakla

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, koltuğunu, 23 Nisan TBMM Başkanı Ahmet Özayaşlıoğlu'na devretti.

TBMM Başkanı Kahraman, Meclis'in açılışının 96. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyeti kabul etti.

İsmail Kahraman, "23 Nisan TBMM Başkanı seçilmeniz dolayısıyla sizi kutlar, çalışmalarınızda başarılar diler, sevgilerimi sunarım. TBMM Başkanı İsmail Kahraman" yazılı mazbatayı imzalayarak, Özayaşlıoğlu'na teslim etti.

Kahraman, "Bu imzayı atmamı kabul edenler, kabul edenler; kabul edilmiştir" diyerek görevini devrettiği Özayaşlıoğlu'na, görevinin hayırlı olmasını diledi. İsmail Kahraman, "Bu istikbale ait bir temennidir. İnşallah bir gün, bu ve benzeri vazifelere gelirsiniz." dedi.

Ahmet Özayaşlıoğlu da yaptığı kısa konuşmada, TBMM'nin açılışının 96. yılında Meclis'te konuşmanın gurur ve heyecanını yaşadığını söyledi.

"Ülkemdeki ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." diyen Özayaşlıoğlu, bu özel günde kendilerini makamında kabul eden İsmail Kahraman'a teşekkür etti.

Özayaşlıoğlu, "23 Nisan'da, tıpkı bu mevsimde yeşeren ağaçların yaprakları gibi bu çocuk bayramında da başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada sevgi ve barış tomurcuklarının yeşermesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum." diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, bu sözleri, "Bu başkan büyük bir hatip, bravo" diyerek karşıladı.

- Çocuklara ne olmak istedikleri sordu

TBMM Başkanı Kahraman, daha sonra, heyette yer alan çocukların isimlerini tek tek okuyarak, büyüdüklerinde ne olmak istediklerini sordu.

Şehit çocuğu Rabia Demirkan doktor, işitme engelli Berkan Bozkurt da asker olmak istediğini söyledi.

Kahraman, meteoroloji mühendisi olmak istediğini söyleyen İclal Pekdoğan'a, "Tahminlerin tam olsun ama" dedi.

İsmail Kahraman, pilot olmak istediğini belirten Melike Karaahmetoğlu'na, "O zaman akrabayız, dedemin soyadı Karaahmetoğlu" karşılığını verdi. Karaahmetoğlu'nun "nereli" olduğunu sorması üzerine Kahraman, "Rizeli olduğunu" söyledi. TBMM Başkanı Kahraman'ın nereli olduğunu sorduğu Karaahmetoğlu da "Çankırı Şabanözülü" olduğunu ifade etti.

TBMM Başkanı Kahraman, hakim olmak istediğini ifade eden Zeynep Aldırmaz'a, "Ama adaletli değil mi, terazi elinde." derken; "Vali olmak istiyorum." diyen Ali Talha Yurtseven'e "nerenin valisi olmak istediğini" sordu. Yurtseven de "İstanbul veya Ankara gibi bir büyükşehirin valisi olmak istiyorum." cevabını verdi.

- "Hayallar hakikatların tarlasıdır"

Bunun üzerine Kahraman, "Hayallar hakikatların tarlasıdır. İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar. Hedef koyun, olur mu olur, niye olmasın." sözlerini sarfetti.

Büşra Avcı ise beyin cerrahı olmak istediğini belirtti. Bunun üzerine Kahraman, Avcı'ya, "Gazi Yaşargil diye bir isim duydun mu? O bizim dünya çapında yüz akımız." dedi.

Kahraman, bilgisayar mühendisi olmak istediğini belirten Ahmet Selim Erdoğan'a da "Sayın Cumhurbaşkanımızla akrabalığınız var mı?" diye sordu. Erdoğan da "Yok, babamın soyadı." yanıtını verdi.

Diğer çocuklar da Türkçe öğretmeni, kalp doktoru, uçak mühendisi, iç mimar ve diş hekimi olmak istediklerini belirttiler.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, kendilerini kabul eden İsmail Kahraman'a teşekkür etti.

TBMM Başkanı Kahraman, "Çocuklar gelecektir, düz beyaz kağıttır. Bizim inancımıza göre çocuklar günahsız doğar. Ona toplum, okul, aile yazılar yazar. İnşallah herkesin yazısı en güzel olur ve hepsi gayet iyi olur. Bayramımız kutlu olsun. Dünyada 204 ülke var, sadece Türkiye'de böyle bir bayram var. Buna benzer faaliyetler toplumda moral vericidir." sözlerini sarfetti.

Nevşehir'den dün kendisini bir öğrenci grubunun ziyaret ettiği anımsatan Kahraman, öğretmenlerini seven bir sınıftaki çocukların hepsinin öğretmen olmak istediğini söylediğini aktardı. İsmail Kahraman, Nevşehir'deki okulun Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bir okulu kendisine kardeş okul yaptığını da belirtti.

TBMM Başkanı Kahraman, "Ben futbolcu olmak istiyorum" diyen bir öğrenciyle arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

"Arda Turan mı dedim, hayır dedi; Messi mi dedim, hayır dedi; Ronaldo mu dedim, hayır dedi. 'Ben olacağım' dedi. Şu özgüvene bakın. Benzemek yok, kendi kimliği var. 'Ben bu vatanın evladıyım, buranın değerlerine inanırım, ben benim, taklitçi değilim.' Çok hoşuma gitti."

İsmail Kahraman, satranç takımının da aralarında olduğu çeşitli hediyeler verdiği çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.