Tcmb Sanat Koleksiyonu'ndan "Bakış" Sergisi

Tcmb Sanat Koleksiyonu'ndan "Bakış" Sergisi
Bursa'da 18 Aralık'ta açılacak sergide 26 sanatçıya ait 29 eser izlenime sunulacak

BURSA (AA) - Bursa'da, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Sanat Koleksiyonu'ndan derlenen eserlerden oluşan "Bakış" adlı resim sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Müze Galeri Alanı'nda 18 Aralık'ta açılacak sergide 26 sanatçıya ait 29 eser izlenime sunulacak.

Küratörlüğünü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu'nun yaptığı sergi, "Tabiat-ı Temaşa Geleneği ve Osmanlı Resminde Doğanın Yorumu", "Modernizmin Biçim Dili: Cumhuriyet Dönemi'nin Geç Kübizm ve Art Decosu", "Paris Ekolü ve Türkiye'de Soyutun İnşası", "1968 Kuşağı Sanatçıları" ve "1980 Sonrası Yeni Arayışlar Yeni Yönelimler" bölümlerinden oluşuyor.

Sergide, erken Cumhuriyet dönemine ait, 2. Dünya Savaşı'nın ardından Paris'e giden sanatçıların Türkiye'de de soyut sanatın yaygınlaşmasını sağladıkları zamana ilişkin eserler ile 1980 sonrası sanatçıların farklı arayışlarını gösteren resimler yer alıyor.

TCMB Sanat Koleksiyonu'ndan derlenen sergi 15 Ocak'a kadar görülebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.