TDBB Başkanı Altay: 'Azerbaycan’ın her daim yanındayız'

TDBB Başkanı Altay: 'Azerbaycan’ın her daim yanındayız'
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı (TDBB) Uğur İbrahim Altay, 3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Altay, mesajında Azerbaycan'da yaşanan olaylara ilişkin "Kendi topraklarını savunmak ve işgal altındaki Karabağ'ı kurtarmak için büyük bir harekat başlatan kardeş Azerbaycan'ımızın her daim yanında olduğumuzu tekrarlamak istiyorum." ifadesini kullandı.

Uğur İbrahim Altay, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan arasında imzalanan Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi'nin kurulmasına dair Nahçıvan Anlaşması'nın 11. yılının kutlandığını anımsattı.

Dost ve kardeş ülkelerle uyum içinde bağları güçlendirmek için faaliyetler gerçekleştirildiğini ve birlikte parlak bir gelecek inşa etmek için gayret sarf edildiğini vurgulayan Altay, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemiz, Kıbrıs, Azerbaycan, Balkanlar, Orta Asya ve Kuzey Afrika'ya kadar her yerde kardeşlerimize samimi destek vermeye, umut kaynağı olmaya devam etmektedir. Ermenilerin Azerbaycan toprağı Karabağ'ı işgaline ses çıkarmayanların bugün sergiledikleri iki yüzlü tavrı ise kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta belirttiği gibi Türkiye olarak, kendimizi 'İki devlet bir millet' olarak gördüğümüz Azerbaycanlı kardeşlerimize tüm imkanlarımızla ve kalbimizle destek vermeyi sürdüreceğiz. Her yıl 3 Ekim'de kutladığımız Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Günü'nü tebrik ediyorum. Aynı dili konuştuğumuz kardeş ülkeler ve gönül coğrafyamızla güç birliğimizin dünyada barışa ve refaha katkı sağlamasını temenni ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.