TEDAŞ'a Elektrik Borcu Olanlar Dikkat !

TEDAŞ'a Elektrik Borcu Olanlar Dikkat !
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), borcu olan çiftçilere müjdeli haber vererek, zirai sulama borcu olan çiftçilerin borç faizlerini bağışlayacağını duyurdu.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), borcu olan çiftçilere müjdeli haber vererek, zirai sulama borcu olan çiftçilerin borç faizleri bağışlayacağını duyurdu.TEDAŞ, zirai sulama borcu olan çiftçilerin, kooperatiflerin, sulama birliklerinin, belediyelerin ve kamu kuruluşlarının 6552 sayılı yasa ile, Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış Şirketlerinin özelleştirilmeden evvelki TEDAŞ’a olan zirai sulama borçları ile kamu kuruluşu ve belediyelere ait borçların ödenebilmesi için büyük olanak sağlıyor.

30 Kasım 2014 tarihine kadar bölgesindeki dağıtım veyahut perakende şirketine başvuru eden çiftçilerin borcunu 31 Aralık 2014 tarihine kadar tek seferde ödemesi halinde faizlerinin silineceğini bildiren TEDAŞ, 30 Kasım 2014 tarihine kadar danışılması vaziyetinde senede bir sefer sene sonuna kadar ödenebilecek şekilde 5 seneye kadar vade yapılabileceğini ve senelik yüzde 5 gecikme uygulanacağını duyurdu.

TEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, yeniden özelleştirme öncesi TEDAŞ’a borçlu olan belediyelerin ve kamu kuruluşlarının da borçlarını ödeyebilmeleri için kanunda kolaylıklar sağlandığı kaydedildi. İzahta, 31 Aralık 2014 tarihine kadar peşin ödeme yapılması vaziyetinde yıllık vasati yüzde 21 gecikme yerine yıllık ortalama yüzde 7 gecikme uygulanarak borçların ödenebileceği gibi 36 aya kadar da 2 aylık ödeme periyotları ile 18 eşit taksitle senelik yüzde 5 gecikme uygulaması ile ödeme yapılabileceği dile getirildi.

Yapılan izahta, "Mesela, 2005 tarihinde bin TL borcu olan bir rençperimiz bu yasa çıkmasaydı borcunu 4 bin 230 TL olarak ödeyecekti. İcra takibi ve mahkeme giderleri ile borç miktarı 7-8 bin TL’yi bulacaktı. Yapılan tertip etme ile 30 Kasım 2014 tarihine kadar rençperimizin danışması ve 31 Aralık 2014 tarihine kadar tek seferde ödeme yapması vaziyetinde yalnızca anapara olan bin TL’yi ödeyerek borcunu bitirecek. Rençperimiz, borcunu taksit ile ödemek isterse 5 yıla kadar yılda 1 kez ödeme yapacak şekilde 5. yılın nihayetinde bin 295 TL ödeyerek yine borcunu bitirmiş olacak" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.